To je síla. Předvolební debata Novy přitáhla skoro pětkrát víc lidí než ta na ČT

09.10.2013 13:33

První předvolební debatu televize Nova v úterý v noci sledovalo v průměru 490.000 diváků starších 15 let, což byla skoro čtvrtina lidí u obrazovek. Politickou diskusi v rámci své předvolební série vysílala také Česká televize, v hlavním vysílacím čase ji vidělo 103.000 diváků při podílu na publiku 2,7 procenta. Vyplývá to z informací ATO - Mediaresearch, které má ČTK k dispozici.

To je síla. Předvolební debata Novy přitáhla skoro pětkrát víc lidí než ta na ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Hosty speciálního vydání Nočních Televizních novin pod názvem Vaše volba byli šéf hnutí ANO Andrej Babiš a ministr pro místní rozvoj v demisi František Lukl za SPOZ. V cílové skupině 15 až 54 let diskusi sledovalo 231.000 diváků, což znamenalo podíl 21,8 procenta. Zhruba čtyřicetiminutový pořad vysílaný od 22:30 se utkal mimo jiné s filmem Noční motýl na ČT1, který ve stejné cílové skupině vykázal asi osmiprocentní podíl na publiku. Seriál Myšlenky zločince, který vysílala Prima od 22:45 do 23:35, zaznamenal zhruba 12procentní podíl diváků mezi 15 a 54 lety.

Českou televizi sledovalo jen 2,7 procenta lidí u obrazovek

Česká televize vysílala debatu od 20:00 na ČT24 v rámci své předvolební série; tentokrát s lídry z Olomouckého kraje. V cílové skupině nad 15 let ji sledovalo 2,7 procenta lidí u obrazovek, ve věkové skupině 15 až 54 let to znamenalo podíl 1,76 procenta.

Předvolební vysílání pokračuje také ve středu v České televizi, která od 20:00 uvítá představitele stran kandidujících v Jihočeském kraji. Nova další část svého předvolebního pořadu plánuje ve čtvrtek, kdy si do Nočních Televizních novin pozve pražské lídry ODS a TOP 09 Miroslavu Němcovou a Karla Schwarzenberga. Diskusní pořad ve stejný den od 20:15 odvysílá také TV Barrandov pod názvem Témata týdne - rozhodněte volby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…