To je síla: Radikální komunista takto zle vyplísnil vedení KSČM

03.01.2014 10:23

Vojtěch Mišičák, představitel ultralevicové Komunistické strany Československa, která se hlásí k odkazu původní KSČ a jejíž členové jsou přezdíváni jako "Štěpánovi komunisté" podle předsedy, bývalého komunistického pohlavára Miroslava Štěpána, si v odpovědi na otázku čtenáře ParlamentníchListů.cz přisadil ke kritice šéfa komunistů Vojtěcha Filipa.

To je síla: Radikální komunista takto zle vyplísnil vedení KSČM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip, předseda KSČM

Čtenář Vratislav Prokop položil Vojtěchu Mišičákovi následující dotaz na serveru ParlamentníListy.cz: "Je pravda, že KSČM vlastní jen Vojtěch Filip? Každý z komunistů o tom tak mluví, že je to společnost pana Filipa a Kováčika, včetně přidružených s. r. o. To by byla škoda!"

Ačkoli Mišičák není členem komunistické strany, jak sám píše, na této straně mu záleží, protože ji volil a některé kandidáty v několika volebních kampaních také podporoval. A záleží mu na ní prý i proto, že i v "reformistickém bahně" této strany se na revizionistických ostrůvcích najdou komunističtí jednotlivci.

Vojtěch Mišičák

  • Levice
  • Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • mimo zastupitelskou funkci

Čtenáři dává Mišičák částečně za pravdu a ve své odpovědi vedení KSČM vyplísnil. "Člověk by musel být slepý a hluchý, aby neviděl, že pan předseda Filip dává jedněm méně schopným prostoru více než některým více schopným," napsal člen KSČ.

Otázka a celá odpověď Vojtěcha Mišičáka ZDE. 

"V dobách, kdy straně předsedal Miroslav Grebeníček, kterého kriticky podporuji, strana dávala na volby třetinu peněz, které dává dnes a výsledky byly daleko uspokojivější," dodal Mišičák.

Zastánce Pavla Kováčika

Zastává se ale naopak čtenářem zmíněného Pavla Kováčika, s tím prý při každém setkání rád promluví pár slov. "Myslím, že se pár chyb v minulosti dopustil, například stažením přihlášených poslanců z diskuze o zákonu o 'třetím odboji', i tak si nemyslím, že by se podílel na nějakých nepravostech vůči straně," pokračuje radikální komunista.

Mišičák přesto v budoucnost KSČM věří. "A co nám zbývá? Buď KSČM ignorovat jako každou jinou prorežimní stranu a ve volbách, kde nekandiduje naše Komunistická strana Československa, KSČM nevolit, ale tím jistě z povrchu zemského nezmizí, nebo zkoušet na členy a vedení strany tlačit různými způsoby, aby se vzdali svého nekomunistického politikaření, a vyhledávat zmíněné komunistické jednotlivce pro spolupráci," uzavírá člen Komunistické strany Československa svou odpověď na serveru ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…