To je špatný vtip! Babiš natřel Hamáčka. Přímo na kameru ČT

19.09.2019 20:33

Šéf ČSSD Jan Hamáček žádá předsedu vlády Andreje Babiše (ANO) o další jednání o situaci ve zdravotnictví. Babiš jakékoli jednání se sociálními demokraty odmítá. „Považuji to za špatný vtip od ČSSD,“ vypálil Babiš do kamer veřejnoprávní televize.

To je špatný vtip! Babiš natřel Hamáčka. Přímo na kameru ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš při rozhovoru pro PL

„Oni přece měli čtyři roky zdravotnictví a pamatujeme si na pana (exministra Svatopluka) Němečka (ČSSD), co všechno zanechal. Takže já to považuju trochu za absurdní, že ČSSD teďka nám vlastně dává nějaké rozumy. Měli čtyři roky, nic moc tam pan Němeček nepředvedl, to jsou samé negativní záležitosti a pokračoval v tý politice neslavně známého pana (Marka) Šnajdra,“ pustil se Babiš do sociálních demokratů.

Anketa

Máte pochopení pro mládežníky, kteří stávkují kvůli globálnímu oteplování?

6%
94%
hlasovalo: 27046 lidí

Jedním dechem dodal, že osobně jednal s pojišťovnami, které přislíbily finanční objemy navýšit o šest miliard. Odbory ale požadují 14 miliard. Ministr zdravotnictví za hnutí Adam Vojtěch jejich požadavky odmítl v nedělních Otázkách Václava Moravce České televize a Babiš se vyjádřil ve stejném duchu jako jeho ministr.

„Považuju za špatný vtip od ČSSD, že chtějí s námi jednat, když oni, když měli ten resort, tak jsme jim vyčetli všechno – od netransparentního rozdělování přístrojů přes cyberknife pana Němečka, přes devastaci ostravské nemocnice i lékařské fakulty v Ostravě. Takže skutečně s ČSSD o transparentnosti jednat nebudeme,“ vypálil Babiš do kamer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…