To je tak pitomé! Europoslanec se „pochlubil“, co včera schválil Brusel. Ne, nejde o uprchlíky

13.04.2016 9:32

Europoslanec za ODS Jan Zahradil se dnes na svém facebookovém profilu vyjádřil k podle svých slov jedné z nejperverznějších rezolucí.

To je tak pitomé! Europoslanec se „pochlubil“, co včera schválil Brusel. Ne, nejde o uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil na 24. sjezdu ODS

Jde o Zprávu o vyučování EU ve škole. „Je to jakýsi návod, jak by se mělo učit o EU, aby se nám tady nemnožili ‚euroskeptici‘,“ poznamenává Zahradil. 

„Je to tak pitomé, že každý jeden odstavec z těch 15 stránek by posloužil jako samostatné humoristické dílo,“ podotýká vzápětí a dává příklad s Domem evropských dějin. Ten je podle něj naprosto zbytečným pomníkem, který nechal za padesát milionů eur postavit bývalý předseda Evropského parlamentu Pöttering z Evropské lidové strany.

„Tak se hledá, co by vlastně ta instituce mohla dělat. Atd., atd. – nekonečnej příběh,“ uzavírá europoslanec.

Celý text Jana Zahradila:

Dnes EP odhlasoval jednu z nejperverznějších rezolucí, co jsem tu zažil a nešlo o kvóty. Jmenovalo se to "Zpráva o vyučování EU ve škole" a je to jakýsi návod, jak by se mělo učit o EU, aby se nám tady nemnožili "euroskeptici". Je to tak pitomé, že každý jeden odstavec z těch 15 stránek by posloužil jako samostatné humoristické dílo. Příklad:"...požaduje aby Dům evropských dějin vypracoval speciálně pro studenty a jejich učitele na všech stupních vzdělávání zvláštní programy, nástroje a činnosti ve snaze o vytvoření přesvědčivého vyprávění o evropské integraci a jejích základních hodnotách." Btw tzv.Dům evropských dějin je naprosto zbytečný pomník, který za 50 milionů € nechal postavit bývalý předseda EP Pöttering, z Evropské lidové strany. Tak se hledá, co by vlastně ta instituce mohla dělat. Atd.atd., nekonečnej příběh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…