Prostě je upálili, jinak by byla válka, řekl k masakru v Oděse český diplomat. Jaroslav Foldyna se naštval a pustil se do boje. Čtěte

26.04.2015 8:05

Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna je zděšen výroky zaměstnance Ministerstva zahraničních věcí, velvyslance Václava Bartušky. Jeho schvalování upalování lidí v Oděse je podle Foldyny zcela za hranou všeho, co tu v debatě o Ukrajině kdy zaznělo, a je na místě adekvátně reagovat. Zejména proto, že jde o oficiálního zástupce českého státu, což Foldynovi rovněž přijde neuvěřitelné.

Prostě je upálili, jinak by byla válka, řekl k masakru v Oděse český diplomat. Jaroslav Foldyna se naštval a pustil se do boje. Čtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Bývalý studentský vůdce a v současnosti „Zvláštní velvyslanec ČR pro energetickou bezpečnost“ Václav Bartuška se v rozhovoru pro server Neovlivni.cz rozpovídal neobyčejně otevřeně o svých postojích k Rusku. Kromě toho, že si je jist, že Putin se rozhodně nezastaví na Ukrajině, ovšem pronesl i jiná slova. Promluvil totiž o systému, jakým Rusové „nová“ území obsazují, který je prý vždy stejný.

„Šlo to jakoby přes kopírák a popírá to teorii o lidovém povstání. Skupina civilistů obsadí budovy administrativy, muži, ženy, děti. Do dvou dnů se tam začínají nosit zbraně, ženy a děti odcházejí, zůstávají ozbrojenci. Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid. Když to neuděláte, tak máte válku. To je celé,“ řekl doslova velvyslanec Bartuška.

Celý rozhovor s Václavem Bartuškou ZDE

Jeho slova již v sobotu neobyčejně nadzvihla poslance ČSSD Jaroslava Foldynu, který na svůj Facebook ocitoval nejpeprnější část s lapidárním konstatováním „prostě je upálili“ a odplivl si: „Tak to už je vrchol, co za póvl se najde ma MZV.“ Šokuje jej prý zejména to, že takového člověka mezi svými podřízenými trpí jeho spolustraník, ministr zahraničí za ČSSD Lubomír Zaorálek.

„Je-li to autentické, žádám premiéra, aby ministr zahraničí Luboš Zaorálek okamžitě toho člověka vyhodil,“ píše dále Foldyna. Navíc se prý poradí s právníky, zda Bartuškova slova nenaplňují skutkovou podstatu trestného činu, v tom případě je připraven okamžitě podat trestní oznámení. Takovým výrokům totiž prý známý rázný muž ČSSD nehodlá přihlížet.

„Moji rodiče prošli lágry ve Winer Neustatu, mám pět dětí a dva vnoučky. Udělám vše, aby pokud se tady najdou takoví lidé, nemohli nastolit to, čím prošli moji rodiče. Nikdy a nic mě v tom nezastaví,“ vzkazuje poslanec.

Z Facebooku Jaroslava Foldyny:

,,Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid. Když to neuděláte, tak máte válku.  Slova vládního zmocněnce , zaměstnance MZV podřízeného mému stranické mu kolegovi Luboši Zaorálkovi.
Tak to už je vrchol co za póvl se najde ma MZV!
Je-li to autentické, žádám premiéra , aby ministr zahraničí Luboš Zaoralek okamžitě toho člověka vyhodil.
Nevím nedopustil-li se pan Václav Bartuška.
Diplomat, vládní zmocněnec pro energetickou bezpečnost zaměstnanec Ministerstva zahraničních věci.
Trestného činu, pokud mi to právníci potvrdí , dám patřičné trestní oznámení.
Moji rodiče prošli lágrech ve Winer Neustatu mám pět děti a dva vnoucky a udělám vše aby pokud se tady najdou takovýto lidé nemohli nastolit to čím prošli moji rodiče a nikdy a nic mě v tom nezastaví."


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…