To je zlé. Miroslav Poche propadl v průzkumu o europoslancích

18.01.2019 7:19

Agentura STEM vydala průzkum popularity českých europoslanců. Zatímco kladného ohodnocení se dostalo Pavlu Teličkovi, Miroslav Poche byl hodnocen značně negativně. Překvapivá může být taktéž hodnota neznalosti některých europoslanců u české veřejnosti, europoslanci Pavel Telička a Jiří Pospíšil jsou veřejnosti dobře známi, zatímco europoslanci jako Martina Dlajbová či Tomáš Zdechovský mají míru neznalosti u veřejnosti vyšší než 70 %.

To je zlé. Miroslav Poche propadl v průzkumu o europoslancích
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Miroslav Poche

Pro zhodnocení českých europoslanců se agentura STEM rozhodla, jelikož se v květnu letošního roku uskuteční volby do Evropského parlamentu. Průzkum se konal ve dnech 9. až 24. října 2018 a celkem 1011 respondentů uvedlo svůj názor na jednotlivé europoslance, případně se vyjádřili, že poslance neznají.

FOTO: Popularita českých europoslanců – STEM

Anketa

Byl Bohuslav Sobotka dobrý premiér?

4%
96%
hlasovalo: 6933 lidí
Průzkum zjistil velmi nízkou míru znalosti europoslanců u české veřejnosti, výjimkami však jsou: Pavel Telička (nezná jej 28 %), Jiří Pospíšil (29 %), Jan Zahradil (38 %), Evžen Tošenovský (39 %), Miroslav Poche (46 %), Michaela Šojdrová (49 %) a Jaromír Štětina (51 %). Naopak nejméně známými europoslanci jsou Dita Charanzová (nezná ji 81 %), Martina Dlabajová (80 %) a Petr Ježek (79 %). Nejvíce kladné ohodnocení obdržel poslanec Pavel Telička (35 % občanů na něj má pozitivní názor). Podíl pozitivních a negativních názorů je však u Pavla Teličky poměrně vyrovnaný (35 % vs. 37 %).

Na Jiřího Pospíšila má velmi kladný názor 6 % respondentů, 25 % spíše příznivý a nepříznivý či spíše nepříznivý dohromady 40 %. Jan Zahradil dosáhl 31 % příznivého ohodnocení a stejného počtu negativních hlasů. Jan Keller, který je v Evropském parlamentu za ČSSD, dostal shodné kladné i záporné ohodnocení – 18 %, avšak až 64 % procent respondentů ho nezná.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Velmi nepříznivého ohodnocení se v průzkumu dostalo Miroslavu Pochemu, až 41 % ho hodnotí negativně a velmi příznivý názor má na něj pouze 1 % respondentů. Negativní hodnocení si vysloužila i Michaela Šojdrová, pozitivní hodnocení dostala od 18 % lidí a negativní od 33 %. Téměř neznámý je pro českou veřejnost i Tomáš Zdechovský, který v Evropském parlamentu od roku 2014 reprezentuje KDU-ČSL – neznámý je až pro 73 % lidí.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…