To jsem zatajil v papírech. Mlátil jsem cikány! Generál Pavel se nechal vyprovokovat moderátorem

Spustit čtení článku
Tato funkce je povolena jen předplatitelům typu Lepší čtení a vyšší.
21.11.2021 14:40 | Zprávy

Voják ve výslužbě, armádní generál Petr Pavel, jenž vážně zvažuje kandidaturu na prezidentskou funkci, přijal pozvání do zábavné talk show Karla Šípa Všechnopárty. Prozradil na sebe věci, které mnohé zřejmě překvapí: „Byl jsem zlobivý, hyperaktivní spratek a rval se s nepřizpůsobivými,“ popisoval například své incidenty s Romy z mládí.

To jsem zatajil v papírech. Mlátil jsem cikány! Generál Pavel se nechal vyprovokovat moderátorem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

„Jste takový divný, když jste v civilu, bez uniformy,“ zahájil Šíp s generálem Pavlem diskusi. Na otázku, zda mu uniforma občas nechybí, ale odvětil jasné „ne“: „To mi opravdu nechybí. Je to uzavřená kapitola, já jsem si toho v armádě užil dost. Celý život jsem se musel něčemu přizpůsobovat, tak teď se snažím nepřizpůsobovat se ničemu a dělám si to, co chci,“ dodal spokojeně.

„Myšlenka být vojákem se vám v hlavě zrodila už v dětství? Byl jste rváč?“ zajímal se moderátor. „Byl jsem už v dětství rváč, ale určitě jsem v té době nechtěl být voják. Rval jsem se prostě proto, že to patřilo k bontonu. Začal jsem chodit do školy na Kladně a ve čtvrti, kde jsem bydlel, jsme měli poměrně velké procento, dnes říkáme nepřizpůsobivých. Tak my jsme si tam museli vybojovat místo na slunci, takže to bylo téměř na denním pořádku,“ vzpomínal generál s tím, že už v první a druhé třídě měl dvojku z chování.

  • Původní zdroj ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

21:49 Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

Kolem 100 zemí a organizací se účastní dvoudenní konference ve Švýcarsku, která má nalézt cestu k mí…