To jsme se všichni zbláznili? Doktorka Samková zveřejnila, na co prý mají nárok imigranti

24.08.2015 10:12

Advokátka Klára Samková se na svém facebookovém profilu zamýšlí nad situací kolem nelegálních uprchlíků mířících do Evropy. A nebere si servítky, dokonce se ptá, zda jsme se nezbláznili.

To jsme se všichni zbláznili? Doktorka Samková zveřejnila, na co prý mají nárok imigranti
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

„Když ilegálně překročíš severokorejské hranice, dostaneš 12 let nucených prací. Pokud překročíš ilegálně íránské hranice, skončíš bez časového omezení ve vězení,“ srovnává se světem. Jmenuje i Afghánistán, Saúdskou Arábii, Čínu, Venezuelu či Kubu. 

„Když však zavítáš ilegálně do Německa, Rakouska nebo Švýcarska, dostaneš: kartu sociální pojišťovny, mobilní telefon bez smlouvy, placený nájem, bezplatnou zdravotní péči, peníze bez potřeby důkazů na jaký účel, bezplatné jazykové kurzy, volné lístky na autobusovou nebo železniční přepravu, dětské příplatky, bezplatné právní zástupce na obranu proti vykázání ze země,“ srovnává Samková s tím, že ilegálové nemají ani žádné povinnosti, zato více práv, než mají domácí. „Nezbláznili jsme se?“ uzavírá otázkou.

Samková se na svém facebookovém profilu také vyjádřila k dotazu jedné učitelky, která jej položila na stránkách hnutí Blok proti islámu. „Jak řešit konflikt s rodičem (otcem) muslimského žáka, který si nebude přát, abyste jeho dítě v občanské výchově ovlivňovala liberálními názory neslučitelnými s teokratickým viděním světa v jeho přísně patriarchální rodině?“ ptala se. 

Podle Samkové je odpověď jednoduchá: „ČR je sekulární stát s danými osnovami výuky, které se opírají o Ústavu České republiky. Možná jste už o tomto dokumentu slyšel, jestli ne, můžete jej nalézt na internetu a doporučuji vám jej k přečtení. Zejména doporučuji vaší pozornosti čl. 1 Listiny základních práv a svobod, jež je součástí naší ústavy a která zní: Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné. Tento stát je liberální, a pokud se vám to nelíbí, budete muset nechat dát dítě vzdělávat v nějaké jiné zemi, která není liberální. Toho můžete dosáhnout pouze v mimoevropských školách, protože islámské právo šaría je neslučitelné s Úmluvou o lidských právech a svobodách, kterou je vázána celá Evropa,“ uvedla.

Kompletní příspěvky Kláry Samkové na facebookovém profilu:

Když ilegálně překročíš severokorejské hranice, dostaneš 12 let nucených prací. Pokud překročíš ilegálně íránské hranice, skončíš bez časového omezení ve vězení. Pokud projdeš ilegálně afghánské hranice, budeš zastřelen. Pokud projdeš ilegálně hranice Saúdské Arábie, budeš vězněn několik let. Pokud překročíš ilegálně čínské hranice, pravděpodobně nebude o tobě nikdy víc nikdo slyšet. Pokud projdeš ilegálně hranice Venezuely, budeš považován za špiona a tvůj osud bude sporný. Pokud projdeš kubánské hranice ilegálně, skončíš také ve vězení.
Když však zavítáš ilegálně do Německa, Rakouska nebo Švýcarska, dostaneš:
-> Kartu sociální pojišťovny
-> Mobilní telefon bez smlouvy
-> Placený nájem
-> Bezplatnou zdravotní péči
-> Peníze bez potřeby důkazů na jaký účel
-> Bezplatné jazykové kurzy
-> Volné lístky na autobusovou nebo železniční přepravu
-> Dětské příplatky 
-> Bezplatné právní zástupce na obranu proti vykázání ze země
-> Žádné povinnosti, ale zato více práv, než mají domácí
Nezbláznili jsme se?

--------

Z DISKUSE NA „ISLÁM V ČR NECHCEME“:
V jedné diskusi jsem narazila na zoufalý dotaz jedné učitelky.
S jejím souhlasem dotaz kopíruji: „Potřebovala bych poradit, jak odpovědět na tuto otázku: Jak řešit konflikt s rodičem (otcem) muslimského žáka, který si nebude přát, abyste jeho dítě v občanské výchově ovlivňovala liberálními názory neslučitelnými s teokratickým viděním světa v jeho přísně patriarchální rodině? Nevím, jestli se jako učitelka můžu opřít o nějaký školský dokument nebo tak něco.“ Doufám, že si můj vzkaz přečtete, pomůžete, a třeba tím otevřete oči dalším lidem, kteří si myslí, že žádné problémy s muslimy v ČR nehrozí.

MOJE RADA: Paní učitelka žije v sekulárním (zatím) liberálním státu a může odpovdět takto: „Vážený pane: ČR je sekulární stát s danými osnovami výuky, které se opírají o Ústavu České republiky. Možná jste už o tomto dokumentu slyšel, jestli ne, můžete jej nalézt na internetu a doporučuji vám jej k přečtení. Zejména doporučuji vaší pozornosti čl. 1 Listiny základních práv a svobod, jež je součástí naší ústavy a která zní: LIDÉ JSOU SVOBODNÍ A ROVNÍ V DŮSTOJNOSTI I V PRÁVECH. ZÁKLADNÍ PRÁVA A SVOBODY JSOU NEZADATELNÉ, NEZCIZITELNÉ, NEPROMLČITELNÉ A NEZRUŠITELNÉ. Tento stát JE liberální, a pokud se vám to nelíbí, budete muset nechat dát dítě vzdělávat v nějaké jiné zemi, která NENÍ liberální. Toho můžete dosáhnout pouze v mimoevropských školách, protože islámské právo šaría je neslučitelné s Úmluvou o lidských právech a svobodách, kterou je vázána celá Evropa. Tento princip byl vysloven v rozsudku ESLP ve věci REFAH PARTISI proti Turecku a má všeobecnou platnost. Upozorňuji vás ovšem, že povinnost vychovávat děti v liberálním duchu mají i české (a evropské) soukromé školy, takže přesunem dítěte do soukromé školy si taky nepomůžete.“ Pak se může přátelsky usmát a odkráčet středem...

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…