To jsou ale osobnosti. ČT odvysílala, jací zajímaví lidé také kandidují do Senátu

29.09.2014 11:26

Blíží se volby do Senátu a s nimi se objevuje také mnoho starých i nových tváří, které usilují o místo v horní komoře Parlamentu. Mezi ty známé patří nejznámější starosta v Česku Milan Jančík, zelený Martin Bursík anebo bývalý televizní šéf, europoslanec a senátor Vladimír Železný. Mezi novými tvářemi vyniká Laura Janáčková. Na kandidáty upozornil pořad 168 hodin.

To jsou ale osobnosti. ČT odvysílala, jací zajímaví lidé také kandidují do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Jančík

Ke starým známým tvářím patří Milan Jančík nebo Vladimír Železný. „Myslím si, že jsem - neskromně řeknu - nejznámější starosta v této zemi,“ komentoval se Jančík pro pořad 168 hodin. Bývalý starosta Prahy 5 je podezřelý z nabírání černých duší do ODS, vyšetřovala ho policie kvůli špatnému hospodaření a má rychlotitul z plzeňských práv.

„Ten negativní mediální obraz tady je, ale ten já jsem nevytvářel,“ tvrdí Jančík.

Nový díl Volejte řediteli? Tentokrát do Senátu?

Bývalý generální ředitel TV Nova a někdejší europoslanec Vladimír Železný stál daňové poplatníky 10 miliard korun za mezinárodní arbitráž a sám dostal od soudu dvouletou podmínku za krácení daní při dovozu obrazů.

„Já jsem nikdy politiku neopustil. Jsem předseda politické strany Nezávislí demokraté a zůstávám v ní. Takže to není žádný comeback,“ myslí si Železný.

Oblékla jsem se ve stylu Sexu ve městě. To je skutečná odvaha, tvrdí sexuoložka Janáčková

Podle pořadu 168 hodin je nejbizarnější kandidátkou sexuoložka Laura Janáčková z hnutí ANO. Na svém volebním plakátu s heslem Láska, sex a politika je svlečená do spodního prádla. „Když se podíváte na jiná hesla, tak na nich máte třeba napsanou odvahu. Blížím se padesátce, oblékla jsem se ve stylu Sexu ve městě a myslím si, že tohle je skutečná odvaha,“ uvedla Janáčková, která kandiduje na Praze 1.

„To je o životě každého z nás. Protože - co děláme celý život, ať jsme muž anebo žena? Mluvíme o lásce, o sexu a o politice. To se týká nás všech,“ tvrdí Janáčková v pořadu 168 hodin.

Miloslava Pošvářová, stavební inženýrka a kritička kvality dopravních staveb v Česku, poutá pozornost svým vzhledem. Na svých pažích má totiž vytetované draky. Kandiduje za Stranu zelených a Českou pirátskou stranu.

Převlékači kabátů Dryml a Bursík a neúspěšná radní pro školství Baborová

Martin Bursík, šéf uskupení LES, kandiduje do Senátu za TOP 09. Pořad ČT ho rovnou označuje za „převlékače kabátů“. Podobně nahlíží na současného senátora Vladimíra Drymla, který se postupně rozhádal s ČSSD a SPOZ. Nyní tedy kandiduje za stranu Domov.

KSČM nasazuje do boje o Senát Vítězslavu Baborovou, která v Jihočeském kraji působila jako radní pro školství. Proti ní se na konci roku 2012 zvedla vlna nevole a ona na počátku roku 2013 rezignovala. „V současné době se velmi zhoršil můj zdravotní stav a říkám si, že co mě nezabilo, to mě posílí,“ odpověděla na otázku, proč by jí měli voliči znovu dát hlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…