To jsou čísla! V Polsku budou volby, výsledky kavárnu nepotěší. A Německo, Itálie, Slovensko...

11.09.2019 8:44

Na twitterovém profilu Europe Elects se objevily poslední politické průzkumy. Je tam i Česko. Jaké strany jsou tedy v jednotlivých státech populární? V průzkumech se objevily následující země: Nizozemí, Polsko, Česká republika, Velká Británie, Španělsko, Itálie, Portugalsko, Izrael, Slovensko a Německo. Kdo je na vzestupu? Podívejte se na aktuální průzkumy.

To jsou čísla! V Polsku budou volby, výsledky kavárnu nepotěší. A Německo, Itálie, Slovensko...
Foto: Salvini
Popisek: Italský ministr vnitra Matteo Salvini před davem podporovatelů

V Nizozemí by vyhrála současná vládní Lidová strana pro svobodu a demokracii (VVD) Marka Rutteho, avšak podle průzkumů posílila levicová Strana práce, která ve volbách získala 5,7 %, kdy nyní posílila na 12,7 %.

Europe Elects na Twitteru ZDE:

Anketa

Máte důvěru ve Věru Jourovou? (Hlasování od 11.9.2019)

13%
87%
hlasovalo: 9931 lidí

Volby v Polsku by podle průzkumů vyhrála vládní strana PiS, která by oproti volbám měla posílit o téměř deset procent. Její současné preference dosahují 47 %. Občanská koalice, hlavní opoziční síla Polska, která se skládá z několika stran, dosahuje preferencemi o dvacet procent slabšího výsledku než PiS.

Agentura si všimla i volebních preferencí v Česku. Zde by tedy zvítězilo hnutí ANO s 30 % následované Piráty a ODS.

Volby ve Velké Británii by sice vyhráli podle průzkumů konzervativci s 31 %, ale oproti uskutečněným volbám je to propad o více než deset procent. Labouristé, tedy levicová opozice, dosahuje 28 %, Liberální demokraté 17 % a Brexit Party Nigela Farage 13 %.

Ve Španělsku by nejspíše vyhráli socialisti s 32,1 % následovaní Lidovou stranou s 20 %. Prokatalánská strana Občané – Strana občanů by získala 14 %, krajní levice 13 % a pravicový VOX necelých 8 %.

V Itálii by volby nejspíše vyhrál Salvini se svojí stranou LEGA, kdy by získal 33 % hlasů. Její dřívější koaliční partner M5S by získal 21 % a levicová Demokratická strana 22 %.

Anketa

Měla by Poslanecká sněmovna schválit zprávy o hospodaření České televize?

12%
88%
hlasovalo: 10746 lidí

Na Slovensku je politická scéna podle průzkumů velmi roztříštěna a žádný z kandidátů by neměl podle průzkumů získat více než 20 %. Vítězem by podle všeho měl být Smer s 18 %, avšak oproti volbám utrpěl ztrátu deseti procent. Smer by měl být následován Progresivním Slovenskem s 14,5 %, což je nová slovenská strana, za kterou zvítězila slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Hranici 10 % by překročila už pouze Kotlebova extremistická strana – Ľudová strana Naše Slovensko s 10 %.

V Portugalsku by měli vyhrát socialisté s 38 %. Druzí, s propadem 15 % oproti volbám, by měli být sociální demokraté s 23 %.

V Izraeli to podle průzkumů vypadá na vítězství koalice se jménem Modrá a Bílá s 28 %. Ta by byla následována Netanjahuovým Likudem s 27 %. Preference ostatních izraelských politických subjektů se pohybují pod osmi procenty.

Nakonec Německo. To by nejednoho čtenáře mohlo překvapit. CDU/CSU Angely Merkelové by sice mělo získat 27 %, ale s 22 % jsou druhou stranou Zelení. Alternativa pro Německo dosahuje v průzkumech 15,5 %, což je více než socialistická SPD, ta by nejspíše získala 13,5 %.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…