To jsou fóry: Na brněnské pivnici, kde se dnes mají střetnout sluníčkáři a nesluníčkáři, visí cedulka „zavřeno“. Ale...

05.09.2016 11:40

Brněnská pivnice U Poutníka se rozhodla dnes uskutečnit posezení u piva. Přijít mají sluníčkáři i nesluníčkáři a pivem se spojit proti nenávisti. Jde tak o reakci na posezení minulý týden, kdy zde tři muži vyhrožovali brněnskému radnímu Matěji Hollanovi (Žít Brno) a předsedovi Strany zelených Martinu Stropnickému kvůli jejich proimigračním postojům.

To jsou fóry: Na brněnské pivnici, kde se dnes mají střetnout sluníčkáři a nesluníčkáři, visí cedulka „zavřeno“. Ale...
Foto: David Daniel
Popisek: Bývalý náměstek brněnského primátora Matěj Hollan

Dnes ráno se však na dveřích brněnské pivnice objevila cedule, že je zavřeno. „U Poutníka dnes machlbery. Věděl bych o jedné hospůdce, kde mají též výborné pivo a kam by se dala dnešní streetparty přesunout. Na ulici se toho času válí spousta stavebního materiálu, který by se dal pro potřeby akce výborně využít,“ přinesl informaci na facebookovém profilu Marek Fišer.

Jak se však ukázalo v konverzaci přímo na stránce události hnutí Žít Brno, je normálně otevřeno. „Hele a není to nalepený zvenku?“ ptá se Ondřej Nekvasil. „No ukrad sem to u tebe, tu fotku,“ reaguje Luboš Hobza, který snímek sdílel. 

„Však jasně, já to tam dneska nalepil a vyfotil. Otevřený je normálně,“ podotkl se smíchem Nekvasil.

Následně snímek Marka Fišera sdílel také zastupitel Viktor Lošťák. „Tak změna! Prý zavřeno není, je to jen válečná lest. Přijďte všichni na místě. Pěkné to není, takhle se vyhbýt setkání s občany," napsal s tím, že i kdyby zavřeno bylo, ať lidé přijdou - případně se vyrazí někam jinam. „I ty, Matěji, neboj se," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…