To jsou věci: Čtěte více o policistovi, který se zastřelil, když měl začít vyšetřovat masakr v Paříži

13.01.2015 13:25

Pachatelé teroristických útoků v Paříži byli zlikvidováni, ale nad celým případem se přesto vznáší stín pochybností. Týká se úmrtí jednoho z policejních vyšetřovatelů Helrica Fredoua.

To jsou věci: Čtěte více o policistovi, který se zastřelil, když měl začít vyšetřovat masakr v Paříži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podepisování kondolenční knihy před francouzkou ambasádou v Praze. Lidé tak vzdali poctu nesmyslným obětem teroristických útoků ve Francii

Ještě v den krvavého teroristického útoku dostal Fredou za úkol vyslechnout příbuzného jedné z obětí. Podle dostupných informací tak učinil, poté se vrátil do hotelu a tam se zastřelil služební zbraní. Server 21.centurywire.com se podivuje nad prvním oficiálním prohlášením policie. V tom bylo uvedeno, že není znám důvod, proč by chtěl Fredou dobrovolně odejít z tohoto světa. Krátce poté však jeden z policejních důstojníků médiím řekl, že Fredou byl deprimovaný a přepracovaný. „Není však zvláštní, že by si chtěl Fredou nechat ujít účast na vyšetřování takového případu?“ spekuluje server 21.centurywire.com.

Další internetový server abovetopsecert.com vyjadřuje pochybnosti nad tím, proč by Helric Fredou nezanechal ani dopis na rozloučenou. Upozorňuje také na to, že před dvěma lety svůj život tímto způsobem ukončil jeden z Fredouových kolegů.  „V jeho záznamu však byly jako důvod k sebevraždě uvedeny osobní důvody. V případě Helrica Fredouda však nic takového uvedeno není,“ upozorňuje server abovetopsecret.com. Policejní vyšetřoval Fredou u policie pracoval od roku 1997, kdy začal svoji kariéru ve Versailles. Byl i ve svých pětačtyřiceti letech svobodný a bezdětný. Později se vrátil do svého rodného města Limoges, kde se stal v roce 2012 zástupcem ředitele místní policie.

Televizní kanál France 3 mimo jiné informoval, že podle jeho zjištění Helric Fredou trpěl skutečně depresemi. Někteří jeho kolegové zmiňují, že právě od té doby, co spáchal sebevraždu jeho kolega z policejní stanice v Limoges. Tehdy měl být Fredou údajně prvním, kdo jeho mrtvé tělo objevil. Pokud je tato informace pravdivá, je paradoxní, že se neobjevila v prvním policejním prohlášení o Fredouově sebevraždě. Nad rozpory v jednotlivých policejních prohlášeních se pozastavuje i kanadský server globalresearch.ca. „V úvodní zprávě se přitom píše, že jeho sebevražda byla nečekaná. Byl snad přinucen spáchat sebevraždu? Tuto otázku by měli řešit francouzští investigativní novináři. Nebo už zvítězila mediální cenzura?“ ironicky glosuje kanadský server.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…