To jsou věci: Noviny píší o pozadí kauzy Forejt, ale také o podrobnostech fungování Zemana osobně

06.12.2016 7:45

Zřejmě kompromitující video stojí za koncem dlouholetého hradního protokoláře Jindřicha Forejta. Dvojice mužů je již několik týdnů nabízí po redakcích českých médií. Server Echo24.cz nyní píše o videu více.

To jsou věci: Noviny píší o pozadí kauzy Forejt, ale také o podrobnostech fungování Zemana osobně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Forejt

Muži se totiž s nabídkou videa obrátili i na redakci tohoto serveru. Chtěli za něj nejprve čtvrt milionu korun, nyní již prý žádali pouze polovinu této částky. Redakce podle všeho video odmítla koupit, pár sekund z něj však měla možnost zhlédnout. „Video přijeli nabídnout dva muži. Jeden z nich se představil celým jménem. Prý působil v celé nabídce jen jako prostředník. Druhý muž, který byl údajně s Jindřichem Forejtem v kontaktu a nahrávku prý tajně pořídil na mobilní telefon v jistém bytě, má za sebou údajně nespecifikovanou kriminální minulost. Nahrávka má pocházet ze 4. října letošního roku,“ zmiňuje server mimo jiné i spory Forejta s kancléřem Vratislavem Mynářem a poradcem Martinem Nejedlým.

Původní text ZDE.

MF Dnes pak zmiňuje, jak se Forejt o svém „konci“ na Hradě, který však ještě prezidentská kancelář nepotvrdila, dozvěděl. V pátek, ač měl volno ze zdravotních důvodů, si chtěl zajít do práce. Zde však na něj čekala zapečetěná kancelář. Včera se pak prý konala série schůzek, mimo jiné u prezidenta. 

„Zeman je důvěřivý člověk a jen velmi nerad mění svůj tým. A to až tak, že je v některých ohledech hodně nepraktický. Například tím, že nepoužívá mobilní telefon, takže mu nikdo nemůže zavolat, že by se s ním chtěl setkat – vše je v režii tří lidí: Nejedlého, Mynáře, Forejta. A ti toho, každý ke svým zájmům, zneužívají,“ popisuje fungování na Hradě jeden ze zaměstnanců. 

Anketa

Českem otřásá skandál šňupajícího Jindřicha Forejta. Bylo by na odstoupení, kdyby média zveřejnila nahrávku úplně opilého politika-těžkého alkoholika?

85%
15%
hlasovalo: 2609 lidí

Nad Forejtem se začalo smrákat už v době jeho přešlapů kvůli pozdnímu odletu na pohřeb slovenského exprezidenta Michala Kováče, (ne)vyznamenání Jiřího Bradyho či mylné informaci ohledně neúčasti amerického velvyslance Andrewa Schapira v den státního svátku. 

„Jenomže všechny tyto události jsou už staré několik týdnů. Náhlé zapečetění Forejtovy kanceláře tak svědčí o tom, že za zákazem vstupu na Hrad může být jiný důvod související s napjatými vztahy uvnitř hradní kanceláře,“ zmiňuje MF Dnes rovněž video. 

Forejta by v jeho funkci mohli podle spekulací nahradit Miroslav Sklenář, bývalý šéf hradního protokolu, nebo Forejtův zástupce Vladimír Kruliš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …