To jsou věci: Z dnešních novin vykoukl Jiří Ovčáček. A zpucoval české novináře zlými slovy

23.11.2017 7:54

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se v dnešní MF Dnes pustil ve svém komentáři do českých novinářů, kteří se podle jeho slov rádi stavějí do role strážců demokracie a navzájem si dosvědčují, že bez nich bychom opět upadli do tenat totalitní poroby.

To jsou věci: Z dnešních novin vykoukl Jiří Ovčáček. A zpucoval české novináře zlými slovy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Jak Ovčáček píše, novináři si kolem sebe vytvořili neprostupnou sociální bariéru, jež jako dětský bublifuk poletuje vzduchem. A to nad skutečným životem v zemi. Obyvatelstvo kastu, jež se snaží ovlivňovat politické dění, neposlouchá, což vyvolává v mediální bublině zděšení a zhnusení. 

„A tak se hledají viníci. Šermuje se dezinformacemi a všemocným Ruskem, dokonce dochází k vzájemnému kádrování mezi novináři, kdo je na té správné straně a kdo je renegát,“ popisuje Ovčáček. Všímá si také toho, že novináři leckdy ani nezastírají svůj názor, které politiky je nutno uvalit do klatby a za žádnou cenu nevolit. 

„Tato horečná snaha vesměs přináší opačné efekty, hlavním mediálním proudem zavržený politik získává body u občanů,“ poznamenává však mluvčí a všímá si dalších zlých duchů české žurnalistiky – ať už jde o jednostranně vedenou kampaň, či nezakrývané využívání lží.

„To nejhorší z druhorepublikové a komunistické novinařiny je zpět a nositeli jsou především ti, kteří se nejhlasitěji zaklínají svobodou a demokracií,“ řekl Ovčáček a rýpl si do České televize i do serveru Lidovky.cz.

„17. listopadu 2017 jsme byli svědky smutné frašky rafajících se revolucionářů a pseudorevolucionářů o ‚hodnoty‘, připomínající hádky komunistů o zásluhy o Vítězný únor. Stafáž všemu dělali novináři s tím ‚správným‘ názorem. Jde o dokonalou ilustraci toho, že ona bublina začíná být zlými duchy přeplněna,“ uzavírá Ovčáček s tím, že v souvislosti s nadcházející prezidentskou volbou tak nelze očekávat nestrannost a vyváženost.

„Bublina naplněná zlými duchy poletí vzduchem doslova o život a její zděšení obyvatelé si už nebudou na nic hrát. Vše podřídí heslu ‚Zeman nesmí projít‘. V lednu tedy nepůjde jen o to, kdo usedne na prezidentský stolec. Bude to také utkání s antikulturou nenávisti, která plní novinové stránky, zpravodajské weby a televizní obrazovky,“ zakončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…