To máte nějaký blbý, setřel Babiš Michálka. Ten už se prý chystá na ministra spravedlnosti

28.11.2019 22:03

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve čtvrtek v Poslanecké sněmovně znovu obhajoval svůj plán investic, který má být zveřejněn až po půli následujícího měsíce. Koncept investičního plánu, který dnes zveřejnila některá média, označil premiér za „dávnou verzi materiálu“ a během interpelací to od něj za kritiku konceptu tvrdě schytal předseda pirátských poslanců Jakub Michálek. „Chceme vám to ulehčit. Děláme pro vás. Připravujete se přece, až budete ministr spravedlnosti,“ vzkázal pirátskému poslanci ironicky Babiš s tím, že plán investic bude určený až pro další vládu, v níž budou Piráti.

To máte nějaký blbý, setřel Babiš Michálka. Ten už se prý chystá na ministra spravedlnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Anketa

Je Pavel Novotný, starosta Prahy-Řeporyjí, dobrý politik?

4%
96%
hlasovalo: 29378 lidí
Během čtvrtečního dne se v médiích objevila verze materiálu, kde se hovoří, že do investic půjde do roku 2030 celkem 2,8 bilionu korun. Děje se tak přesto, že premiér dříve hovořil o projektech za pět bilionů korun. Ve Sněmovně k tomu Babiš řekl, že tento plán má být pouze „fake“ a opravdový plán představí až v druhé půli prosince. „Je to fake. Není to ten plán, který budeme zveřejňovat, je to nějaká dávná verze,“ uvedl poté Babiš na dotaz ČTK. Nechtěl proto ani komentovat celkový objem plánovaných investic, který v materiálu mimo jiné kvůli „absorpční kapacitě trhu“ seškrtala ministerstva z původně zmiňovaných 3,45 bilionu na 2,8 bilionu. „Proč bych to komentoval, já slíbil do Vánoc, zveřejníme to v týdnu od 16. prosince,“ dodal.

Ostře to od Babiše za poukázání na údajný plán investic schytal zejména předseda pirátských poslanců Jakub Michálek. „Tohle je můj, vy máte nějaký blbý,“ reagoval ministerský předseda na Michálkovu interpelaci, ve které pirátský poslanec označil plán za „velké špatné“ a zkritizoval jej.

„Nevím, proč tomu říkáte plán, když sami píšete, že je to jen koncept metodických pravidel. Šest let vládnete, sedíte na ministerstvech, ale nevíte, co budete realizovat. Píšete, že dva roky budete evaluovat,“ horoval Michálek.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Babiš na tato slova také sarkasticky poznamenal, že onen plán již jeho vláda skutečně nestačí, ale připraví to pro následující pirátskou. „Chceme vám to ulehčit. Děláme pro vás. Připravujete se přece, až budete ministr spravedlnosti,“ vzkázal ještě Michálkovi Babiš.

Kritiku od Babiše sklidil i někdejší ministr financí, premiér a prezident Václav Klaus. „Buďte rádi, že to konečně někdo tady vymyslel. Škoda že s tím nezačal pan Klaus v roce 1990, mohli jsme být dnes někde jinde,“ postěžoval si ještě premiér na svého předchůdce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…