To možná budou veselé volby: Slavný fotbalista, úspěšný hudebník a radní, kterého chytil revizor a dopadlo to zajímavě

17.09.2014 11:35

Nové uskupení s názvem Liberec ještě žije sestavil bývalý liberecký sociální demokrat a městský radní Roman Šotola. Mladé lidi jistě zaujme zpěvák Jakub Děkan, který s kapelou Atmo Music vládl šest týdnů české hitparádě s hitem Andělé. Ve své sestavě má i bývalého kanonýra Slovanu Liberec a Sparty Praha Josefa Obajdina, trenéra skokanů na lyžích Jakuba Jiroutka nebo skokana či spíše letce na lyžích, stále aktivního, Antonína Hájka.

To možná budou veselé volby: Slavný fotbalista, úspěšný hudebník a radní, kterého chytil revizor a dopadlo to zajímavě
Foto: Archiv J. Děkana
Popisek: Jakub Děkan

Anketa

Která strana nejvíc vybouchne v komunálních a senátních volbách? Kde bude největší zklamání ze zaostání za očekáváním?

6%
52%
1%
21%
14%
1%
4%
0%
hlasovalo: 23155 lidí

Pokud by se rozhodly liberecké politické strany a hnutí uskutečnit turnaj ve fotbale, favorit je jasný. Nováčci na místní politické scéně Liberec ještě žije. Nižší fotbalové soutěže hraje jejich jednička Roman Šotola. Góly by za ně – jako celý svůj fotbalový život – určitě dával bývalý kanonýr Slovanu Liberec Josef Obajdin, který poté se Spartou Praha šestkrát dobyl mistrovský titul. A také bývalý ligový fotbalista Jiří Šisler, jenž je nyní v páté německé soutěži spoluhráčem famózního libereckého útočného dua Štajner – Nezmar. Na soupisce mají i bývalého ligového brankáře, který je nyní trénuje, Lukáše Macháčka.

Nové liberecké uskupení by uspělo i při hypotetických závodech ve skoku na lyžích. Všechny by nejspíše trumfnul současný český reprezentant Antonín Hájek, specialista na mamutí můstky. Sekundovat by mu mohl Jakub Jiroutek, který několik posledních let trénoval reprezentanty Itálie.

A do třetice by zabodovali i v soutěži kynologů. Na kandidátce mají městského strážníka Jiřího Koláře, organizátora a několikanásobného vítěze závodů psovodů. Ten se logicky bere za zájmy pejskařů. „Jsme pro zvýšení počtu míst určených pro volný pohyb psů a osvětu pejskařů, kde psy volně venčit,“ konstatoval.

Tahákem na mladé voliče je raper Děkan

Největší hvězdou – hlavně v očích dvacátníků – je však zpěvák Jakub Děkan. S formací Atmo music a skladbou Andělé ovládli na šest týdnů české hitparády, nyní bodují se songem Polety. „Chci k volbám přivést hlavně mladé lidi,“ řekl k tomu ParlamentnimListům.cz Děkan. Ten si za své téma vzal liberecký chátrající skatepark. „Jeho prostory neustále chátrají. Přitom jejich údržba není nákladná. Problém je i to, že nemá žádného správce, který by byl zodpovědný za dění v areálu,“ upozornil Děkan.

Jedničkou uskupení je Roman Šotola, liberecký zastupitel, radní a také předseda představenstva dopravního podniku. K němu se váže kuriózní historka. Při jízdě tramvají si liberecký politik zapomněl průkazku. A zrovna ho kontroloval revizor. Ten spatřil muže s pankáčským čírem a domníval se, že jde o nějakého pobudu a podle toho s ním jednal. Netuše, že jde vlastně o jeho nejvyššího nadřízeného. Z toho plyne, že dnes už si člověk nemůže býti jistý vůbec ničím...

Liberec – umírající město, které ještě jakž takž žije

Důležitější ale je, že Šotola byl celý svůj politický život sociálním demokratem. Kvůli osobním neshodám však ze strany odešel. Nebude to překážkou pro případnou koaliční spolupráci s libereckou ČSSD? „Bylo by to z mého pohledu komplikované, ale vzhledem k ideologické blízkosti ji nemohu vyloučit. Nicméně vidíme partnery, kteří jsou nám bližší,“ vysvětlil Šotola.

Zbývá vysvětlit název uskupení Liberec ještě žije. „Znamená to, že Liberec sice ještě žije, ale už skoro skomírá. Umírající město, které ještě jakž takž žije,“ objasnil lídr nového libereckého politického subjektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…