To musíte vidět: Andrej Babiš řval jak tur. Proč?

25.08.2014 12:59

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš přijal výzvu Ice Bucket Challenge a nechal si během své dovolené na hlavu vylít kýbl studené vody s ledem. Zároveň poslal 1000 dolarů na výzkum amyotrofické laterální sklerózy.

To musíte vidět: Andrej Babiš řval jak tur. Proč?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Anketa

Který porevoluční ministr zahraničí byl nejlepší?

53%
hlasovalo: 6203 lidí

Babiš ledové kostky za krkem okomentoval náležitým řevem. Poté předal štafetu dál a nominoval zpěváky Karla Gotta, Michala Davida a Richarda Krajča.

Celé video ZDE.

Ledová výzva (anglicky Ice Bucket Challenge) je virální kampaň, v níž se lidé nechávají polévat studenou vodou. Zvyšují tak povědomí o neurodegenerativním onemocnění mozku, které nese označení ALS nebo Lou Gehrigova choroba.

Každý vyzvaný má 24 hodin na to, aby si na hlavu vylil ledovou vodu a daroval na konto organizace ALS Association částku podle svého uvážení. Pokud výzvu nesplní, má darovat organizaci o to více peněz. 

Vodu na sebe vylil i Bill Gates. Ani české celebrity nezahálí

Do kampaně se ve světě zapojil například zakladatel sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg nebo jeden z nejbohatších lidí na světě Bill Gates. Přidala se k nim celá řada herců, například Patrick Stewart nebo Benedict Cumberbatch, ale i někdejší kandidát na amerického prezidenta Mitt Romney. Americký prezident Barack Obama zatím výzvu nepřijal, přestože ho nominovala řada známých osobností.

Z českých celebrit se do kampaně zapojila zpěvačka Lucie Vondráčková, moderátorka Ivana Gottová nebo moderátor Karel Voříšek, který se nechal polít vodou v přímém přenosu v pořadu VIP Zprávy.

Výzvu přijala také zpěvačka Lucie Bílá, která na sebe místo vody vysypala červené klaunské nosy s cílem podpořit Konto Bariéry. Na výzvu zatím neodpověděl hokejista Jaromír Jágr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …