To může jen debil. ,,Zemanovo peklo" v Berouně dále žije. I kvůli známému herci s transparentem

21.04.2016 11:51

Prezident Miloš Zeman včera sice ukončil svou třídenní návštěvu Středočeského kraje, její dozvuky se ale objevují na sociálních sítích ještě teď.

To může jen debil. ,,Zemanovo peklo" v Berouně dále žije. I kvůli známému herci s transparentem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Bloger Petr Paulczyňski v narážce na jeden posměšný transparent prezidentových odpůrců napsal, že „posmívat se prezidentově hůlce může jedině debil, který neví, co je to neuropatická noha“. „Už týden mě totiž trápí, že nemůžu pořádně chodit, neb mne bolí nohy od kotníků dolů. Jestli mi někdo řekne dědeček hůlčička, tak ji o něho zlomím,“ napsal Paulczyňski. Bez zajímavosti není, že transparent držel herec Tomáš Hanák (vlevo).

Vaše moudrost je opravdu nad naše chápání

První místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek okomentoval fakt, že prezident vyhlásil krajské a první kolo senátních voleb na 14. a 15. října letošního roku. „Porušil tím zákon, volby musí být o týden dříve,“ napsal nejprve. O něco později pak dodal: „Prezident se s datem vyhlášení spletl. Buď se spletl, nebo zkouší, co mu projde (třeba by se pak mohly posunout i volby prezidentské). Uzavřel bych to tím, že Vaše moudrost je opravdu nad naše chápání, pane prezidente,“ dodal Ženíšek.

Aktivista a Zemanův odpůrce Jan Vrobel se částečně opřel do řad těch, kteří proti Zemanovi při jeho návštěvě Středočeského kraje protestovali. Prezidenta zásadně označuje jako „inženýra“.

Nejprve pochválil demonstranty za to, že si přinesli transparenty s chytrými a vtipnými nápisy. „Je to zcela legitimní vyjádření občanského postoje, zároveň to znemožňuje identifikovat opozici jako inženýrovy příznivce,“ napsal.

Za bučení mi bylo stydno

Zároveň si ale nemyslí, že by bylo slušné někoho překřikovat, ať už tázající se, starostu, nebo prezidenta, či je nenechat domluvit. „A za bučení ve chvíli, kdy paní popřála inženýrovi pevné zdraví, mi bylo doslova stydno,“ pokáral Vrobel některé Zemanovy odpůrce. Stejně tak si nemyslí, že když už se k člověku dostane mikrofon, že by jej měl využít k tomu, aby všem přítomným sdělil jen to, „že inženýrovy odpovědi jsou pitomé“.

Sociolog a člen Bloku proti islámu Petr Hampl se na sociální síti svěřil se svými postřehy ze setkání prezidenta s občany, které proběhlo na náměstí v Berouně. Hampl jej mohl sledovat zblízka, protože na náměstí stál u petičního stánku Bloku proti islámu. „Nejhorší pískot spustila delegace pražské kavárny na prezidentovu zmínku o národních zájmech. Ti blbečci si fakt myslí, že to tady zplundrují, vydají nepřátelům a pak se přestěhují do ciziny,“ napsal s tím, že naprosté většině z nich se to samozřejmě nepodaří. „Jako třeba Tomáši Hanákovi – jsem zvědav, jak by se herec závislý na češtině chytal v cizí zemi, pokud by nás tady muslimové ‚srovnali‘,“ dodal.

Vtipné poznámky? Ne. Mechanické opakování novinových titulků

Zklamala jej také debata hlavy státu s jeho odpůrci. „Člověk by naivně čekal, že když se ti lidé pokládají za intelektuální elitu, budou mít proti prezidentovi silné argumenty, vtipné poznámky, že budou znát základní fakta o tom, o čem mluví. Ale ani náhodou! Mechanické opakování novinových titulků a agitačních hesel. A k tomu urážky. Pro prezidenta nebylo těžké si je vychutnat vtipnými poznámkami,“ uvedl s tím, že místo zajímavé ostré debaty přišlo jen zklamání nad tím, že „elita“ jsou vlastně jen „tupí primitivové“.

Aktivista Tomáš Peszynski, hrdě se hlásící k tzv. pražské kavárně, si do prezidenta rýpl v souvislosti s tím, že vyhlásil nesprávný termín krajských voleb. „Zemanem vyhlášené datum voleb je správné! Je však vyhlášeno podle ruského pravoslavného kalendáře!“ napsal. A přidal hlášku, o níž napsal, že je „ukradená“: „Možná kdyby MZ měl termín voleb napsaný na lístečku, nespletl by to :-):-)“ K tomu je nutné dodat, že Miloš Zeman následně v rozhovoru se serverem ParlamentníListy.cz datum voleb opravil.

Na sociálních sítích se v souvislosti se Zemanovou návštěvou středních Čech objevily také zajímavé fotky. U jedné z nich se příznivci prezidenta rozhorlují, že mezi protestujícími byly i děti.

Další snímek sdílel aktivista Peszynski. Je na ní záběr na berounské náměstí, na němž je shromážděno odhadem několik desítek odpůrců Miloše Zemana. K tomu je nahoře přidán nápis: „Jiří Ovčáček: Do Berouna přijela pražská mini delegace“ a ve spodní části fotografie je doplněný tímto textem: „Pane Ovčáčku, děkujeme za potvrzení, že většina účastníků byla místních. Je to snad poprvé, co téměř nelžete.“

Celý text příspěvku Petra Paulczyňského na jeho facebookovém profilu:

Posmívat se prezidentově hůlce může jedině debil, který neví co je to neuropatická noha. Už týden mě totiž trápí, že nemůžu pořádně chodit neb mne bolí nohy od kotníků dolů. Jestli mi někdo řekne dědeček hůlčička tak ju o něho zlomím.

Celý text příspěvku Marka Ženíška na jeho facebookovém profilu:

Prezident vyhlásil volby na 14. a 15. října. Porušil tím zákon, volby musí být o týden dříve.

Prezident se s datem vyhlášení spletl.

Buď se spletl, nebo zkouší, co mu projde (třeba by se pak mohly posunout i volby prezidentské). Uzavřel bych to tím, že Vaše moudrost je opravdu nad naše chápání, pane prezidente.

Celý text příspěvku Jana Vrobela na jeho facebookovém profilu:

Reportáž z televizních novin na Nově ze včerejšího dne. To je také to, o čem jsem včera mluvil.

Když má něco formát diskuze s prezidentem, dává mi smysl se toho držet:

a) Přinést si transparenty (a drtivá většina lidí přinesla skutečně chytrý, super a vtipný věci) je zcela legitimní vyjádření občanského postoje, zároveň to znemožňuje identifikovat opozici jako inženýrovy příznivce. Tisíc bodů.

b) Nemyslím si ale, že by bylo v rámci tohoto formátu slušné někoho překřikovat, ať už tázající se, starostu nebo prezidenta, či je nenechat domluvit (a za bučení ve chvíli, kdy paní popřála inženýrovi pevné zdraví, mi bylo doslova stydno). Stejně tak si nemyslím, že když už se k člověku dostane mikrofon, měl by ho využít k tomu, aby všem přítomným sdělil jen to, že inženýrovy odpovědi jsou pitomé. Ale každý svého štěstí strůjcem. Díky za všechny konstruktivní a kvalitní dotazy, které padly, nebylo jich málo, byť inženýr využívá demagogii, překrucování a lži v míře vrchovaté. Tím bychom se neměli nechat zastrašit ani otrávit. Pravda vítězí. Máme to i na prezidentské standartě a je to nadčasová pravda bez ohledu na to, kdo úřad zrovna vykonává.

c) Je skvělé skutečně využít prostor, kterého se dostane, k tomu, aby byly položeny co nejkvalitnější dotazy a informace podložené tvrdými daty, které zužují prostor pro inženýrovu oblíbenou demagogii. Demagogie není všemocná a tváří v tvář kvalitně formulovaným myšlenkám podpořeným daty je takřka bezbranná. Nemyslím si, že představuje velký problém argumentovat našimi mezinárodními smlouvami a ústavním pořádkem, nemyslím si, že je složité představit desítky, možná stovky dat, z jejichž kontextu je možné identifikovat ruský a čínský režim jako totalitární. Program každé opozice musí mít pozitivní alternativu, vždy. To nás naučil sám inženýr již v roce 1992. Vezměme to za své!

d) Každý čin v lidským životě by měl být veden záměrem. Pokud člověk něco dělá, měl by vědět proč. Měl by vědět, čeho se snaží dosáhnout a kam směřuje. Bez toho je vždy jen ovládán silnějším větrem, protože neovládá vlastní mysl.

Celý text příspěvku Petra Hampla na jeho facebookovém profilu:

Druhý postřeh ze včerejšího Berouna. Nejhorší pískot spustila delegace pražské kavárny na prezidentovu zmínku o národních zájmech. Ti blbečci si fakt myslí, že to tady zplundrují, vydají nepřátelům a pak se přestěhují do ciziny. Naprosté většině z nich se to samozřejmě nepodaří. Jako třeba Tomáši Hanákovi - jsem zvědav, jak by se herec závislý na češtině chytal v cizí zemi, pokud by nás tady muslimové "srovnali."

Postřeh ze včerejšího berounského střetnutí prezidenta s delegací pražské kavárny (měli jsme tam petiční stánek, takže jsem vše poslouchal zblízka) - intelektuální superpřevaha!

Člověk by naivně čekal, že když se ti lidé pokládají za intelektuální elitu, budou mít proti prezidentovi silné argumenty, vtipné poznámky, že budou znát základní fakta o tom, o čem mluví. Ale ani náhodou! Mechanické opakování novinových titulků a agitačních hesel. A k tomu urážky. Pro prezidenta nebylo těžké si je vychutnat vtipnými poznámkami.

Takže místo zajímavé ostré debaty jen zklamání nad tím, že "elita" jsou vlastně jen tupí primitivové. A vztek nad tím, jak funguje české školství. Akceptuju, že je někdo zastánce totalitní ideologie (říká se tomu laskavě "sluníčko"), ale i takový člověk by mohl být schopen zformulovat argument.

Celý text příspěvku Tomasze Peszynského na jeho facebookovém profilu:

Zemanem vyhlaseny datim voleb je spravny! Je vsak vyhlasem podle ruskeho pravoslavneho kalendare!

(ukradená hláška:)

Možná kdyby MZ měl termín voleb napsaný na lístečku nespletl by to :-):-)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …