To myslíte vážně? Poslankyně ODS Černochová čelila úderu čtenáře kvůli důchodům

04.03.2014 12:50

Poslankyni ODS Janě Černochové píše rozhořčený čtenář ParlamentníchListů.cz. Vytýká jí například její tvrzení, že životní úroveň důchodců je srovnatelná s úrovní seniorů v EU. „Děláte si z lidí opravdu legraci, nebo své výroky myslíte vážně?“ Napsal. Černochová se v odpovědi ohrazuje tvrzením, že dělá vše pro zlepšení podmínek života v Česku.

To myslíte vážně? Poslankyně ODS Černochová čelila úderu čtenáře kvůli důchodům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně za ODS Jana Černochová

Čtenář ParlamentníchListů.cz má dojem, že poslankyně Černochová odpovídá často ne něco jiného, než na co je tázána. „Prošel jsem i jiné Vaše odpovědi, lidi se Vás ptají na kozu a Vy odpovídáte o voze. Bojujete proti komunismu, ale přitom jste jako politici sami naučili lidi vzpomínat na časy minulé,“ píše mimo jiné tazatel. Upozorňuje také na nesrovnalosti mezi tvrzením, že je třeba stabilizovat resort obrany a dát vojákům konečně jistoty, a jejich už nyní vysokými příjmy a výsluhami.

Celá otázka s odpovědí ZDE:

Další odpověď, která čtenáře rozhořčila, míří k životní úrovni v ČR. „A Vy dokážete odpovědět - Naše životní úroveň je srovnatelná se zeměmi EU. Děláte si z lidí opravdu legraci, nebo své výroky myslíte vážně,“ ptá se čtenář.

Ano, myslím to vážně

Jana Černochová se na serveru ParlamentníchListů.cz pustila do odpovědi na kritickou poznámku. „Komentujete moji odpověď a ptáte se, zda ji myslím vážně. Odpovídám ano a přeposílám celý text mých odpovědí,“ napsala.

„Naše životní úroveň je srovnatelná se zeměmi EU a nejsme jejím chvostem. Ceny, platy a důchody rostou někdy nerovnoměrně, ale inflace je jedna z nejnižších,“ říká k životní úrovni.

Dále se zastává názoru, že v Česku je bezpečno. „ Nevím o tom, že by se lidé báli večer chodit ven. Kriminalita je a byla i za komunistů, jen se o ní moc nehovořilo. Myslíte si třeba, že problém drogově závislých vznikl až po revoluci? Jistě, že ne, jen se propagandě socialistického žití nehodilo o něm hovořit. Jsem ráda, že už se o tom mluví, ona totiž i veřejná debata o tomto a dalších problémech patří mezi preventivní prostředky řešení.,“ míní Černochová.

„Jsem si vědoma nedostatků, které naše dnešní žití nese, ale snažím se svou prací přispět k jejich řešení. Věřím, že to o sobě můžete říct také.“


 

reklama

autor: dkr

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…