To nám chcete nařizovat, co máme dělat? Muslimové v Německu se bouří

21.04.2016 10:02

Německá vládní koalice hodlá podmínit vyplácení sociálních příspěvků migrantům jejich ochotou učit se německy a projevovat konkrétní snahu integrovat se do německé společnosti.

To nám chcete nařizovat, co máme dělat? Muslimové v Německu se bouří
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Německá kancléřka Angela Merkelová

Zatímco představitelé vládní koalice složené z CDU a CSU si libují, že se jim podařilo po náročných jednáních najít oboustranně přijatelnou shodu, jejich návrhy se již staly terčem ostré kritiky. Jak informuje internetový server Jungefreiheit.de, proti se staví vlivná turecká organizace Die Türkische Gemeinde in Deutschland (TGD), která považuje návrhy za „nesmyslné a neústavní“. Zástupci turecké komunity tvrdí, že návrh se bude líbit voličům „krajně pravicových“ stran typu AfD, ale samotné demokracii pouze uškodí.

Chystané vládní návrhy prý nejsou o nic lepší než to, co hlásá radikální salafistický kazatel Sven Lau, který organizoval v ulicích německých měst tzv. „šaría policii“. V praxi šlo o hlídku německých muslimů, která měla prosazovat dodržování práva šaría. Lau byl za tento čin v prosinci zatčen a v současné době čeká na soud, kde bude čelit obvinění z podpory teroristických skupin v Sýrii. Obžaloba tvrdí, že se mimo jiné pokusil bojovníkům Islámského státu poslat finanční prostředky a vedle toho také brýle pro noční vidění.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Zpřísnění podmínek pro migranty je v prvé řadě požadavek CSU, proto kritika TGD míří především na adresu politiků Křesťansko-sociální unie. „Politici CSU chtějí nařizovat muslimským migrantům, co mají dělat ve škole, na ulicích i ve vlastním obývacím pokoji. Je to stejně absurdní, jako když chtěla místopředsedkyně CSU Julia Klöckner zakazovat nošení burky na veřejnosti,“ uvedla TGD s tím, že kancléřka Merkelová musí „těmto nesmyslům učinit přítrž“.

Jak konstatuje internetový server Jungefreiheit.de, koaliční CSU zastává obecně v tématu přistěhovalecké politiky „radikálnější“ postoje než CDU. Šéf strany Horst Seehofer patří od začátku migrační krize k nejtvrdším kritikům politiky Angely Merkelové, a dokonce uvažoval, že na kancléřku podá ústavní žalobu. „Generální tajemník strany Andreas Scheuer zase nedávno uvedl, že by měla být zakázána činnost imámům a dalším náboženským vůdcům, kteří jsou financováni z Turecka nebo Saúdské Arábie,“ uvádí německý server.

„Nemůžeme dělat rozdíly. Extremistické hodnoty jsou k nám importovány ze zahraničí. Němčina musí být hlavním jazykem ve všech mešitách na území naší země. Podle plánu vládní koalice by byli imámové školení v Německu, což by umožnilo úřadům mít přehled o tom, jestli sdílejí hodnoty platné v naší zemi,“ prohlásil Scheuer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…