To nebude americká, ale ruská vláda. Vlak s Leninem už dorazil, vzdychá na Britských listech Karel Dolejší

11.12.2016 20:39

Publicista Karel Dolejší se na serveru Britské listy rozepsal o nové vládě republikánského prezidenta Donalda Trumpa v USA. Podle něj se rýsuje vláda ruská.

To nebude americká, ale ruská vláda. Vlak s Leninem už dorazil, vzdychá na Britských listech Karel Dolejší
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

„Poté, co Donald Trump odmítl zprávu CIA o intervenci Kremlu do amerických voleb v jeho prospěch, vyšlo v sobotu najevo, že ministrem zahraničí hodlá budoucí prezident jmenovat Rexe Tillersona. Ten již odchází z postu ředitele společnosti Exxon Mobil. Jde o nositele Řádu přátelství Ruské federace, který má výborné osobní vztahy s Putinem a je schopen bez mrknutí vyměnit NATO za těžební práva na Sachalinu nebo v ruské Arktidě. Jeho zástupcem na State Departmentu se pak má stát John Bolton, což je opravdu velmi špatná zpráva pro budoucnost OSN, potažmo celého poválečného mezinárodního řádu,“ zmiňuje úvodem svého textu Dolejší. 

Zpravodajci, kteří Trumpa obklopují, podle něj vytahují nepřeberné množství velmi zajímavých informací o Trumpových vazbách na ruské podsvětí, finančních kontaktech na Rusko v době ekonomických potíží jeho podnikání, případně i kauzy, kdy muž absolutně neschopný sebeovládání při návštěvách Moskvy spadl do nastražených ruských honey traps. Trumpovi fanatičtí příznivci však podle něj nebudou nikdy věřit sebelépe zdokumentovaným zprávám o prohnilosti a zkorumpovanosti svého idolu. 

„Z nové ruské zahraničněpolitické doktríny zveřejněné počátkem prosince vypadla jakákoliv zmínka o vazbě Ruska na Evropu. Ve stopách ruských eurasianistů různých odnoží Putinova Moskva definuje svou identitu jako mnohem bližší Asii a Východu než evropské tradici. V klíčových dokumentech se to projevuje postupně,“ tvrdí Dolejší. Následně uvádí, že ruský prezident Vladimir Putin je džudista.

„Džudo vychází z džiu-džitsu, tradičního japonského bojového umění z 9. století. Podstatou je využití kinetické energie samotného protivníka k jeho vyřazení, místo aby se usilovalo o porážku vlastní silou. Spojené státy za Trumpa jsou pro Rusko přesně takovým případem protivníka, který byl vyřazen z boje s využitím jeho vlastní pohybové dynamiky. Podle klasického čínského stratéga Sun-c’ je největším uměním dosáhnout ve válce vítězství bez bitvy,“ zmínil následně některá dva a půl tisíce let stará doporučení.

Dovedný stratég podle Suna musí být například pro protivníka nečitelný, největším uměním není vyhrávat bitvy, ale podrobit si protivníka bez boje či je doporučováno neopakovat jednu úspěšnou taktiku vícekrát, protože tím dochází ke ztrátě momentu překvapení. 

Původní text ZDE.

„Putin nevytvořil Donalda Trumpa ani americkou ultrapravici, která zajišťuje nejpodstatnější část tvrdého jádra podpory nového prezidenta. Po dlouhou dobu nicméně kultivoval vazby s Trumpem, které ostatně zdědil rozpracované už od svých předchůdců, a všemožně podporoval americké extremisty včetně tak viditelných událostí jako mezinárodní ultrapravicové konference pořádané mnoho let na ruské půdě. Řeči o ‚fašistické Kominterně‘ nejsou nijak nadnesené,“ píše dále Dolejší. A vzpomíná i na jednu paralelu. 

„Německý generální štáb kdysi vyslal do Ruska v zapečetěném vagónu Vladimira Uljanova plus balík peněz. Nedělal si přitom iluze, že by mohl Lenina, až se dostane k moci, dále řídit. Klient však měl jeden důležitý úkol, který v každém případě musel splnit: Uzavřít brestlitevský mír a vyvést Rusko z války, aby Německo mohlo soustředit všechny síly na západní frontě. A tento úkol Lenin doopravdy splnil. Prezidenti instalovaní s pomocí Kremlu na tom v zásadě nejsou jinak než Lenin neblahé paměti. Předmětem Trumpova plnění poté, co Kreml prostřednictvím své pobočky WikiLeaks masivně zasáhl v jeho prospěch, má být nová Jalta. V této perspektivě je Rex Tillerson v čele State Departmentu jedině logickou volbou. Na toho bude spolehnutí,“ uzavřel Dolejší.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…