To nemohlo jinak skončit: Včerejší show Jaromíra Soukupa, kde vystoupil Ovčáček, má silné dozvuky. Až vzteklé

06.12.2017 15:34

Mluvčí prezidenta Zemana vyrazil za generálním ředitelem TV Barrandov Jaromírem Soukupem a nechal se jím jeho specifickým způsobem vyzpovídat. V jednu chvíli došlo na zvláštní moment, kdy Ovčáček požádal Soukupa, aby vedle sebe na tabuli ve studiu umístil fotografie T. G. Masaryka, Vladimira Putina a Miloše Zemana. Posléze požádal, aby se Masaryk ocitl až pod Zemanem. Na sociální síti tahle scénka vzbudila značný ohlas. Ozval se i Jakub Janda z think-tanku, spolku Evropské hodnoty.

To nemohlo jinak skončit: Včerejší show Jaromíra Soukupa, kde vystoupil Ovčáček, má silné dozvuky. Až vzteklé
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček a ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup.

Generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup přivítal v jednom ze svých mnoha pořadů prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka a svým specifickým způsobem ho přes hodinu zpovídal. Došlo i na zvláštní moment, kdy měl rozdělit několik osobností do dvou skupin.

Do první měli patřit občané pracující ve prospěch lidu, zatímco do druhé spadli ti, kteří údajně pracují proti lidu. Když Soukup ukázal Ovčáčkovi fotografii profesora Jiřího Drahoše, mluvčí nezaváhal. Okamžitě Drahoše zařadil mezi „padouchy“. Totéž se stalo v případě dalšího prezidentského Michala Horáčka.

Pak se Soukup vytasil s fotografií italského mediálního magnáta a expremiéra Silvia Berlusconiho. Ovčáček Itala zařadil mezi kladné hrdiny. Do stejné skupiny by podle Ovčáčka patřil i další hrdina v pořadí, český král Přemysl Otakar II. Ovčáček ovšem neopomněl zdůraznit, že český král je pro něj důležitější než italský expremiér. Když Soukup sáhl po fotografii českého prezidenta, ozval se potlesk. Jak se dalo čekat, i Miloš Zeman se ocitl mezi „klaďasy“. Totéž se stalo i prvnímu československému prezidentovi T. G. Masarykovi. Stojí za zmínku, že Ovčáček Soukupa poprosil, aby zakladatele našeho státu zařadil až do druhé řady pod Zemana. A Soukup vyhověl.

Rozhovor obou muužů pokračoval a generální ředitel sáhl po dalších dvou fografiích. Na jedné byl americký prezident Donald Trump a na druhé ruský prezident Vladimir Putin. Oba muži se ocitli na polovině mezi kladnými hrdiny.

Ovčáček se Soukupem se pak na tabuli podívali a shodli se na tom, že to za takhle vyzdobenou tabuli asi pěkně schytají .

A měli pravdu. O pár hodin později zaznělo ke scénce pár komentářů. Své k tomu řekl např. analytik think-tanku, spolku Evropské hodnoty Jakub Janda. Jeho jméno ostatně v Soukupově pořadu také padlo.   

„Ta hra na politickou lobotomii přestala bejt hra. Hradní sluhové fakt dávaj vraždícího diktátora-okupanta Putina do stejné kategorie jako TGM. Ta Soukupova show je Česká soda 2.0. Tedy Ruská soda. Takovej výplach, že to hlavní aktéři berou vážně,“ napsal k pořadu Janda. A přidal fotografii.

Fotka uživatele Jakub Janda.

A nebyl ani zdaleka jediný, kdo se k Ovčáčkovu počínání vyjádřil. Podobně nekompromisní byl i někdejší člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek, který jinak nenechá nit suchou na České televizi. Tentokrát však dospěl k závěru, že Jaromír Soukup na TV Barrandov je ještě horší.

„Něco tak strašného, jako je TV Barrandov, to se fakt hned tak nevidí. Trumfuje i Českou televizi. A to je co říct. Běs! Běs! Běs! Soukupovský běs! Dle zákona a rozhlasovém a televizním vysílání musí být vysílání všech televizí, tzn. i těch soukromých, politicky vyvážené. To ovšem TV Barrandov, kupříkladu co do zvaní hostů, není ani náhodou. Kdoví co asi dělá Rada pro vysílání? Chrápe? Anebo už ji má Andrej také pod palcem?“ zptal se Štěpánek na sociální síti.

Neudržel se ani redaktor serveru Forum24.cz Pavla Šafra, který konstatoval, že diváci mohli zhlédnout podlézavý pořad komediální dvojice Soukup–Ovčáček. Dalo se prý čekat, že Soukup bude Ovčáčkovi podlézat, ale málokdo prý čekal, že bude podlézat až tolik.

Celý článek naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…