To není můj barák, zapírá Petro Porošenko vilu ve Španělsku. Sousedi: Přijíždí sem na dva dny a zase odjíždí

16.11.2016 13:02

Ukrajinský prezident Petro Porošenko má problém. Zatajil totiž luxusní vilu ve Španělsku. Prezidentská kancelář však tvrdí, že není jeho, ale jeho firem. Píše o tom server Aktuálně.cz.

To není můj barák, zapírá Petro Porošenko vilu ve Španělsku. Sousedi: Přijíždí sem na dva dny a zase odjíždí
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Petro Porošenko je podle všeho majitelem vily na španělském pobřeží Costa del Sol, kde nemovitosti vlastní skutečná smetánka. Upozornili na to reportéři kyjevského investigativního pořadu Schemi a Rádia Svoboda. Položka navíc chybí v nedávno zveřejněné majetkové deklaraci, kde přiznal podíl ve 104 firmách. Porošenko přitom sám sliboval obyvatelům radikální boj s korupcí. 

Původní text ZDE.

Vilu si Porošenko podle všeho pořídil v roce 2008 přes firmu Feruvita S. L. „Ano, přijíždí sem tak na dva dny a pak zase odjíždí,“ uvedl majitel sousedního pozemku. Prezidentská kancelář však uvedla, že vila nepatří jemu, ale jeho společnosti – proto ji tedy nemusel prezident uvádět do své nedávné majetkové deklarace. S tím však samozřejmě nesouhlasí protikorupční aktivisté.

Ukrajinská hlava státu, jež mimo jiné již také poblahopřála americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi ke zvolení, patří dlouhodobě k úspěšným podnikatelům. Loni byl jeho majetek odhadnut na 858 milionů dolarů. 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …