To není pravda, že tu řádí uprchlíci, píše Češka z řeckého ostrova

03.06.2015 11:14

V posledních dnech se objevily v médiích zprávy, že jsou řecké ostrovy zaplaveny uprchlíky. Především prý ostrov Kos je v kritickém stavu, sužují ho migranti z Blízkého východu. Češka Linda Koulias, která žije na ostrově již řadu let, však uvedla, že to není pravda, uprchlíci se prý chovají slušně a informace jsou zkreslené. V rozhovoru pro server iDNES.cz řekla, že hůř se chovají britští turisté.

To není pravda, že tu řádí uprchlíci, píše Češka z řeckého ostrova
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Koulias jako obyvatelka ostrova říká, že cestovky neuvádějí pravdu, když říkají, že Kos nemá problém s uprchlíky a jejich počet vzrostl jen minimálně. Problém s nimi prý je, ale ne bezpečnostní. Všichni jsou prý pohromadě na malé ploše před policejní stanicí. Podle odhadů jich tam je mezi 500 až 800. Hlavní problém vidí Koulias v negativní reklamě, která zmenšuje počet potenciálních turistů.

Celý text zde

Fotografie pořízené médii, které mají dokazovat, že se uprchlíci procházejí všude po ostrově, jsou prý také lživě popisované. Uprchlíci se údajně procházejí jen v blízkosti policejní stanice, občas po ulicích. Místní obyvatelé však pro ně mají prý pochopení z důvodu válkou zdecimované domovské země a snaží se jim pomáhat, alespoň tím, že jim poskytují jídlo, které je většinou dováženo z místních kostelů.

Koulias míní, že pro ně uprchlíci nebudou představovat hrozbu z pohledu návštěvnosti turistů, protože je ostrov prý jen přestupní stanicí. Uprchlíci se snaží dostat dál do západní Evropy. Česka žijící na Kosu se však obává, že neblahý vliv na ostrov bude mít negativní reklama.

Policisté prý všem uprchlíkům sejmou otisky prstů a zkontrolují doklady, následně jim poskytnou potřebné papíry, díky kterým mohou cestovat dále do hlavního města, Atén.

Koulias zdůraznila, že problém spíše dělají britští turisté, kteří se prý nezřídka opijí a poté se válejí po ulicích až do rána. „Anglické cestovky dělají výlety do uličky Barstreet, kde začnou v deset večer a končí v šest ráno a vypijí jeden bar po druhém. Potom leží na ulicích a lavičkách. Když vedeme děti do školy, tak se kolikrát válí po ulici. Ať si nejprve zametou před vlastním prahem,“ míní Koulias o kritice turistů z Británie, kteří tvrdí, že se z ostrova stal „špinavý ostrov“.

Dle Koulias bychom měli uprchlíkům pomoci, ale hlavně najít zdroj problému, toho, kdo tu válku v dané zemi zavinil, a tím způsobil masovou migraci obyvatelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…