To není válka s covidem! Útočná rétorika vlády má vystrašit občany. Václav Klaus vypustil silná slova

13.10.2020 22:16

Exprezident Václav Klaus a lidé z jeho institutu se ve svém prohlášení vyjádřili k vládním opatřením, která vyhodnocují jako nepřijatelná. „Nejsme ve válce, nepotřebujeme drakonická opatření. Nesmíme připustit, aby zvýšené nebezpečí pro jednu specifickou rizikovou skupinu ochromilo celý stát,“ stojí v prohlášení. Nejde prý o válku s covidem, ale o válku s podivnými mezinárodními organizacemi a byznysovými zájmy.

To není válka s covidem! Útočná rétorika vlády má vystrašit občany. Václav Klaus vypustil silná slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Čísla, která nám vláda předkládá, Institut Václava Klause vidí trochu jinak než Hamáček, Prymula a podobní. Interpretace těchto čísel nesmí být ponechána lékařům, musejí promluvit statistici (odborníci na analýzu časových řad). A závěry musejí udělat politici.

„Jsme – spolu s řadou předních českých imunologů – přesvědčeni, že covid ohrožuje jen ty, kteří už jsou vážně nemocní. Navíc opakovaně připomínáme, že lidé s pozitivním testem jsou jen nakažení, nikoli nemocní,“ stojí v prohlášení institutu.

„Aktuální vývoj nemocnosti neopravňuje k výhrůžkám a výrokům, které z úst členů vlády zazněly v minulých dnech. Používaná rétorika je útočnou zbraní, která má vystrašit občany nepřijatelnými, protože nepřiměřenými vládními opatřeními,“ stojí dále v prohlášení.

Anketa

Máte důvěru v Romana Prymulu? (Ptáme se od 12.10.2020)

54%
46%
hlasovalo: 29447 lidí
Někdejší prezident Václav Klaus a jeho tým tak odmítají zastrašování veřejnosti nejasnými a dezinterpretovanými daty, která neumožňují popsat skutečný stav vývoje nákazy, porovnat jej v čase a mezi různými zeměmi. Straší se počtem obětí, ale o skutečném vývoji úmrtnosti v zemi – v porovnání s minulými lety – se vůbec nehovoří,“ poukazuje na to, že úmrtnost v naší zemi je do dnešních dnů roku 2020 nižší než v předcházejících dvou letech.

„Nesmíme připustit, aby zvýšené nebezpečí pro jednu specifickou rizikovou skupinu ochromilo celý stát. To není cynismus, to je racionální zhodnocení situace,“ zdůrazňují.

Strach milionů lidí naší země o své živobytí a o svou materiální existenci v důsledku umělé války s covidem je prý daleko reálnější věcí než strach z nemoci.

Odmítají také uzavření škol a „poškození mladé generace v situaci, kdy není jasně prokázané její ohrožení touto nemocí. Přicházíme o naši svobodu, o pro lidský život nezbytné mezilidské kontakty, přicházíme o naše peníze,“ zdůrazňuje institut.

Jde podle něj o první případ v moderní historii, kdy stát svými svévolnými rozhodnutími, která jsou jen předstíráním aktivity, vědomě ničí významnou část ekonomiky. Druhá strana téže mince je totální nezodpovědnost vlády vůči veřejným financím.

Politici musejí nyní prý zvolit politická řešení a nést za ně zodpovědnost. „Je nepřijatelné, aby se vláda a její předseda chovali alibisticky a oportunisticky a schovávali se za nevolené experty – vedené nejasnou motivací a bez skládání účtů svým voličům,“ upozorňuje Klaus starší a jeho tým.

Nyní tak zažíváme test společnosti, co vše si ještě necháme líbit. „Nastala chvíle, kdy je třeba říci dost. Nejde o válku s covidem, ale o válku s podivnými mezinárodními organizacemi, s celosvětově propojenou politickou a mediální frontou a s mocnými byznysovými zájmy. Vše probíhá podle jednoho vzorce, týká se to celého světa, ale vinu a odpovědnost u nás nesou konkrétní domácí politici,“ uzavírá Institut Václava Klause své prohlášení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…