Penzion odmítl dát najíst Zemanovi a jeho lidem. Prý mají raději knížete, píše server

09.08.2013 10:11

AKTUALIZOVÁNO Penzion Modřín ve Velké Úpě podle serverů Idnes.cz a Lidovky.cz předem odmítl pohostit prezidenta republiky Miloše Zemana a jeho doprovod během víkendového výstupu na Sněžku. Ten se koná v rámci tradiční Svatovavřinecké pouti. Jako důvod vedení penzionu uvedlo Zemanovy levicové názory. Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář pro ParlamentníListy.cz uvedl, že informace obou serverů nejsou pravdivé.

Penzion odmítl dát najíst Zemanovi a jeho lidem. Prý mají raději knížete, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Uspořádat hostinu pro Zemana a jeho suitu dostal za úkol penzion od města Pec pod Sněžkou, Modřín ji však odmítl. Píše o tom server iDnes.cz.

"Nelíbí se nám prezidentovy názory, nejsme jeho voliči, naopak tu máme velké slevy pro pravicově smýšlející seniory. Ať si to klidně udělá nějaký konkurenční podnik," vysvětlil Idnesu majitel podniku Ondřej Palla.

Se ztrátou možného výdělku si hlavu nedělá. "Je nám to jedno, hostů máme dost, neděláme všechno jen pro peníze," tvrdí.

Schwarzenberga by pohostili

Naproti tomu pokud by přišla podobná nabídka, jen místo Zemana by měl dorazit jeho sok z prezidentského klání Karel Schwarzenberg, podnik by ji rozhodně přijal. "Ale není to tak, že bychom někoho diskriminovali, tak jak nám teď někteří vyčítají. Kdyby k nám Miloš Zeman přišel neohlášeně, samozřejmě bychom ho obsloužili jako běžného hosta. To je však jiný případ než tento. Když se mě někdo zeptá, jestli svůj hotel pronajmu na nějakou akci, je na mně, jestli to udělám, nebo ne," vysvětluje Palla.

Pro server Lidovky.cz se ještě k odmítnutí pohostit Zemana vyjádřila manažerka penzionu Modřín Anežka Pollová: "Neztotožňujeme se s jeho názory a jeho projev nás uráží. Jeho volební kampaň byla nesnesitelná a celkově sympatizujeme spíš s Karlem Schwarzenbergem. Ať to udělá někdo jiný, nám to radost neudělá."

Prezidentova mluvčí Hana Burianová v pátečním článku serveru Lidovky.cz uvedla, že kancelář prezidenta žádné místo v penzionu oficiálně nerezervovala a o odmítnutí nic neví.

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář v pátek dopoledne ParlamentnímListům.cz dokonce řekl, že informace obou zpravodajských serverů nejsou pravdivé. Více čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …