To nesmíme do ničeho mluvit? Andrej Babiš prý čelí nespokojenosti poslanců svého hnutí

13.11.2014 8:32

Poslanci hnutí ANO by chtěli rozhodovat o tom, koho jejich politický subjekt nominuje na funkci ministrů. Dosud má tuto pravomoc jen předsednictvo hnutí. „Všichni mají nějaké názory a ambice. Neříkejme si, že jsme všichni Rychlé šípy,“ naznačil to, že někteří poslanci měli zájem o ministerský post po odcházejícím Antonínu Prachařovi, poslanec Babišova hnutí Martin Kolovratník ve čtvrtečních Lidových novinách.

To nesmíme do ničeho mluvit? Andrej Babiš prý čelí nespokojenosti poslanců svého hnutí
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Podle nich se v minulosti spekulovalo o tom, že by na postu ministra dopravy mohl nahradit Prachaře poslanec Martin Kolovratník (ANO). Sám Kolovratník ale jako vhodného adepta na ministra dopravy označil šéfa hospodářského výboru Ivana Pilného či poslance Jana Volného (ANO).

Kolovratník by také uvítal, kdyby kandidát na ministra musel před poslaneckým klubem absolvovat obdobu jakéhosi grilování, které musí podstoupit adepti na členy Evropské komise. Je přesvědčen i o tom, že by se mělo změnit to, kdo o obsazení ministerských postů v ANO rozhoduje: „Rozhodovací orgán by měl být širší než předsednictvo hnutí,“ navrhl.


 

reklama

autor: vam

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…