To přehnali: Sranda z Putina jim ještě prošla, ale za útok na malého syna Donalda Trumpa už přišel trest

24.01.2017 12:01

Donald Trump je oblíbeným terčem posměšných a často i nenávistných komentářů liberálních novinářů a umělců. Někteří z nich se však v poslední době zaměřili i na jeho nejmladšího syna Barrona. Katie Rich z pořadu televize NBC Saturday Night Live na svůj žert těžce doplatila.

To přehnali: Sranda z Putina jim ještě prošla, ale za útok na malého syna Donalda Trumpa už přišel trest
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Pořad Saturday Night Live televize NBC patří k nejsledovanějším počinům na americkém televizním trhu. Často v něm vystupují známé tváře z oblasti politiky, médií, sportu či filmu a diváci jeho dramaturgii oceňují pro přímočarost a kousavý humor. Jedním z tvůrců pořadu je i Katie Rich, která to však se svým humorem poněkud přehnala a o své lukrativní místo tak minimálně dočasně přišla. NBC jí vystavila „stopku“ za její komentář o prezidentově nejmladším synovi.

„Barron Trump bude prvním střelcem mezi žáky domácího vzdělávání,“ napsala v pátek na svém twitteru třiatřicetiletá autorka, která tím chtěla podle svých kritiků říci, že zastřelí svého otce. Americké školy mají dlouhodobý problém s tím, že žáci páchají krvavé masakry střelnými zbraněmi.

Po zveřejnění jejího tweetu se na sociálních sítích strhla bouře a vznikla dokonce petice, jejíž autoři požadovali její suspendování. „Hluboce se omlouvám za svůj útočný komentář, kterého lituji. Bylo to neomluvitelné,“ reagovala Rich na smršť nesouhlasných komentářů.

Anketa

Je Donald J. Trump nemístně zlý a hrubý na novináře?

1%
hlasovalo: 10323 lidí

NBC však její omluva nestačila a dočasně ji suspendovala. Na stranu desetiletého Barrona Trumpa se na sociálních sítích překvapivě postavila také dcera Hillary Clintonové Chelsea, která společně se svým manželem vychovává dvě děti. „Barron si zaslouží to samé, co ostatní děti – zůstat dítětem. Postavila bych se tímto způsobem za každé dítě, na které tímto krajně nevhodným způsobem někdo útočí,“ napsala dvaatřicetiletá dcera Billa a Hillary Clintonových. 

Ještě menší servítky si bral při útoku na nejmladšího syna Donalda Trumpa komik z kabelové a satelitní televize Comedy Central Stephen Spinola. „Barron vypadá jako takový pohledný násilník. Nechtěl bych, aby moji matku někdo znásilnil. Ale když už by se tak stalo, ať je to Barron Trump. Má ho malého, takže to bude bezbolestné, a navíc potom vysoudíme hodně peněz u soudu,“ napsal rozkurážený Spinola na Twitteru. Stejně jako Rich se ale později za své výroky omluvil.

Tvůrci pořadu Saturday Night Live tuto sobotu odvysílali asi čtyřminutový skeč, ve kterém k americkému národu promlouvá Vladimir Putin. Do dnešního dopoledne jej zhlédlo více než 3,5 milionů uživatelů YouTube. Vladimir Putin alias americký seriálový herec Beck Bennett navozuje dojem, že s nástupem Trumpa do Bílého domu Spojené státy ovládlo Rusko a především on osobně. „Mnozí z vás mají obavy, že se moc dostala do rukou nevyzpytatelného muže. Ale žádný strach. Já to dám do pořádku,“ vypráví do půl těla svlečený „Putin“.

reklama

autor: Josef Provazník

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …