To se to maká, posmíval se Křeček. Se sněmovní delegací mu nedorazil ani jeden babišovec

06.03.2014 17:06

Sněmovní ústavně právní výbor se vydal na výjezdní zasedání do Brna. V programu bylo i setkání s ombudsmankou Šabatovou, s níž měli poslanci jednat o rozšíření jejích pravomocí. Nakonec ale skoro nikdo nedorazil, píší Novinky.cz.

To se to maká, posmíval se Křeček. Se sněmovní delegací mu nedorazil ani jeden babišovec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš s koblihami

Podle zástupce ombudsmana Stanislava Křečka na zasedání dorazily jen „trosky“ výboru. „Z 19 členů jich na dvoudenní setkávání s představiteli justičních orgánů v Brně přijelo jen pět. Ostatní asi někde jinde ‚makali‘,“ rýpnul si do babišovců, kteří se před volbami vytahovali, že budou na rozdíl od ostatních „makat“. Od Babiše přitom do Brna nepřijel vůbec nikdo.

Ve výboru mají pět členů

Právě úplná absence babišovců sklidila největší kritiku. „Mrzí mě to o to víc, že ze zástupců ANO tady není ani jeden, stejně tak z Úsvitu a KDU, i když u těch je to problematické, protože mají jen jednoho zástupce,“ prohlásil předseda výboru Jeroným Tejc z ČSSD. Oproti lidovcům a Úsvitu mají babišovci ve výboru pět členů.

„Jedna věc je hovořit o tom, jakou máte účast ve sněmovně, kde jsou mnohá hlasování ryze formální, ale práce ve výborech je prioritní. Mám za to, že kdyby se poměřovala právě účast na výborech, tak by mnozí kolegové hodně pohořeli,“ uvedl poslanec TOP 09 Stanislav Polčák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…