To si děláte kozy, pane ministře, uvedl Škromach

04.09.2013 13:58

Senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) se v příspěvku na Facebooku podivuje záměru ministra zdravotnictví v demisi Martina Holcáta. Ten chtěl do Senátu poslat návrh na snížení poplatku za pobyt v nemocnici ze 100 na 60 korun. Podle Škromacha je to nesmysl, protože poplatek bude stejně od Nového roku zrušen.

To si děláte kozy, pane ministře, uvedl Škromach
Foto: hns
Popisek: Zdeněk Škromach v půlnočním rozhovoru

Škromach si prý na začátku září u „poledního kafíčka“ a pošty přečetl o plánu ministra Holcáta, jak snížit poplatek za pobyt v nemocnici.

To si asi ministr dělá kozy

„To si asi ministr dělá kozy,“ pozastavil se senátor na svém facebookovském profilu. Podle něj by se snaha zachovat „daň z nemoci“ měla projevit až po volbách, až k tomu dotyčný bude mít mandát od občanů.

„Takže, pane ministře zdravotnictví, není žádný důvod řešit tento problém tak mimořádným prostředkem jako je zákonné opatření. Hezký den,“ popřál Škromach.

Holcát reagoval na rozhodnutí Ústavního soudu

Plán ministra v demisi Holcáta je navíc v rozporu s plánem sociální demokracie. Straně vadí, že by se poplatek 60 korun platil po celou dobu pobytu v nemocnici. ČSSD navrhuje, aby lidé platili pouze prvních 30 dnů.

Holcát chtěl Senátu navrhnout co nejjednodušší možné zákonné opatření, kterým by reagoval na rozhodnutí Ústavního soudu, jenž zrušil navýšení poplatku v nemocnici na 100 korun za den.

Co přesně napsal Zdeněk Škromach:

A je tu září. Jedno polední kafíčko a trocha pošty. Čtu tady, že ministr zdravotnictví chce poslat do Senátu zákonné opatření na "snížení" poplatku v nemocnici ze 100 na 60 korun. A tak mi vrtá hlavou, proč bych pro takový návrh měl hlasovat, když díky rozhodnutí Ústavního soudu bude tento nesmyslný poplatek k Novému roku 2014 zrušen zcela a nebude se platit nic? To si asi ministr dělá kozy. Je to jako Šimkovo: Nechci slevu zadarmo. Pokud bude chtít někdo zachovat daň z nemoci formou poplatku za nemocnici, ať tak učiní po volbách, pokud mu k tomu dají mandát občané ve volbách. Takže, pane ministře zdravotnictví, není žádný důvod řešit tento problém tak mimořádným prostředkem jako je zákonné opatření. Hezký den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…