To si nedovolila ani KSČ! Karolína Peake čelila hněvu čtenáře

18.10.2013 21:30

Karolína Peake odpovídala čtenáři Parlamentních listů. Otázka legitimity strany LIDEM není ani před předčasnými sněmovními volbami stále ještě nezajímavé či dokonce mrtvé téma.

To si nedovolila ani KSČ! Karolína Peake čelila hněvu čtenáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tak možná nashledanou, po předčasných volbách

„Považujete za standard, že ve sněmovně zasedala a svými hlasy rozhodovala strana, která neprošla řádnými volbami? V tom případě se nedivte reakcím občanů. Toto extempore si nedovolila ani KSČ za totality,“ napsal političce dotaz čtenář ParlamentníchListů.cz.

Podle Karolíny Peake to sice není standardní postup, ale rovněž ne něco výjimečného. „Toto `extempore` KSČ za totality neměla zapotřebí, protože si prostě do Ústavy zakotvila článek o vedoucí úloze strany a bylo po ptákách,“ píše v úvodu své odpovědi politička a pokračuje: „Není pochopitelně standardní, aby vznikaly strany ve sněmovně během volebního období, ale není to ani nijak výjimečné. Vznikla tak TOP 09 (odštěpením od KDU-ČSL), Unie svobody (odštěpením od ODS), LEV 21 (odštěpením od ČSSD), o jednotlivcích poslancích, kteří opustili své kluby, ani nemluvím. LIDEM rozhodně nebyla první ani poslední,“ domnívá se Peake. 

Podle jejích slov ji ovšem uvedený krok nijak netěšil. „Nebyla jsem ráda, že jsem musela opustit stranu, s níž jsem do sněmovny přišla,“ píše dále ve své odpovědi čtenáři. Důvodem pro zvolený postup byl názorový rozchod s Vítem Bártou. „Po rozkrytí některých nejasností okolo financování strany a poté, co jsem se já i značná část poslanců rozešla s ostatními členy strany (hlavně s Vítem Bártou) v názoru na způsob vedení politiky, nebylo bohužel nic jiného možné,“ uzavírá svůj komentář Karolína Peake. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…