To tu ještě nebylo. Ruské a čínské válečné loďstvo ve Středozemním moři

01.05.2015 11:20

Podle serveru RT.com plánuje Rusko s Čínou společné vojenské cvičení námořnictva ve Středozemním moři. Rusko-čínské cvičení, které má být vůbec první v tomto regionu, se má odehrát v polovině května a společně má Středozemním mořem plout devět lodí.

To tu ještě nebylo. Ruské a čínské válečné loďstvo ve Středozemním moři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

„Cílem je prohloubit přátelskou a praktickou spolupráci obou zemí a zvýšit schopnost našich námořnictev společně čelit bezpečnostním hrozbám,“ prohlásil mluvčí čínského ministerstva obrany Geng Yansheng. Je potřeba říci, že tato cvičení nemají nic co dočinění s regionální situací a nejsou namířena proti žádné třetí straně,“ dodal Yansheng s tím, že čínské lodě mohou přispět v boji proti pirátům v Adenském zálivu.

Rusko a Čína již dříve měly společná námořní cvičení, která byla uskutečněna v Tichém oceánu, kam mají obě dvě země přímý přístup. Nyní však bude cvičení probíhat ve Středozemním moři, obě země tak budou podle Yanshenga cvičit poprvé společně v této oblasti.

Podle serveru RT.com Rusko a Čína v poslední době zintenzivňují společná cvičení, kde hlavně nacvičují společnou bezpečnost. Čína je obviňována Spojenými státy americkými z její vojenské politiky, prý během jejího cvičení neustále narušuje území států v Jihočínském moři. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …