To vy jste nás zradili. Sociální demokrat a babišovec se pohádali přímo v rádiu

25.05.2016 19:37

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák ve středeční Kauze dne popsal, co se to dnes dělo ve sněmovně při hlasování o protikuřáckém zákonu. Je to prý velmi smutné. Ve vysílání však také zazněl hlas poslance a lékaře z hnutí ANO Rostislava Vyzuly, podle kterého naopak ČSSD zradila občany, protože neschvalovala protikuřácký zákon, ale prokuřácký. Každý rozumný člověk to prý pochopí a uzná, že ANO stojí na straně lidí.

To vy jste nás zradili. Sociální demokrat a babišovec se pohádali přímo v rádiu
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Sněmovnou neprošel protikuřácký zákon. Předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák tím byl rozčarován. „Byl jsem velmi překvapen: Ale je to jen jeden z kroků. Toto nebyl první případ, kdy poslanci ANO nehlasovali pro koaliční návrh zákona.  A to vysvětlení je možná ještě smutnější než to, co se stalo při samotném hlasování. Pan předseda klubu ANO Jaroslav Faltýnek mi řekl, že vlastně neví, co se to stalo,“ konstatoval Sklenák. Koalice si teď bude muset vyříkat, co dál.

Rostislav Vyzula ale popsal naprosto přesně, co se to stalo. Vysvětlil, proč se část poslanců ANO postavila proti vlastní koalici. Prý je k tomu sám přesvědčoval, neboť to bylo v zájmu lidí.

„Pan ministr (Svatopluk Němeček z ČSSD) si možná neuvědomuje, že to, co vznikalo ve sněmovně, nebyl ani tak protikuřácký zákon, ale spíše protikuřácký zákon, který byl neustále změkčován. To my jsme byli zrazeni,“ rozohnil se Vyzula v rádiu.

Pokud ministr Němeček mluví o zradě, měl by si sáhnout do svědomí, protože ČSSD zradila voliče, kteří stojí o protikuřácký zákon. Jako onkolog se Vyzula snažil přesvědčit své kolegy, aby hlasovali proti tomuto zákonu. „V té koaliční smlouvě je napsáno, že podpoříme protikuřácká opatření, a ne prokuřácký zákon. To ať si promyslí každý a rozumně uvažující člověk to pochopí,“ rozohňoval se dál.

Většina občanů si podle jeho názoru přála striktní protikuřácký zákon a ANO pracující pro lidi je připraveno ho dodat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…