To zas bylo. Jakub Janda a Jaroslav Foldyna si spolu „popovídali“ o Rusku

20.03.2017 7:04

Do poslance ČSSD Jaroslava Foldyny se na svém facebookovém profilu pustil zástupce ředitele spolku Evropské hodnoty Jakub Janda. A v diskuzi pak padala i hodně silná slova.

To zas bylo. Jakub Janda a Jaroslav Foldyna si spolu „popovídali“ o Rusku
Foto: Archiv J. Foldyny
Popisek: Jaroslav Foldyna.

"Nedávno jsem psal, že KSČM dlouhodobě jedná jako pátá kolona Moskvy v České republice. Máme tu i ilustrativní příklad," poukázal na skutečnost, že delegace Ústeckého kraje domlouvala v Rusku letní tábory pro děti. "Ať už jde o představitele KSČM, nebo pana poslance Foldynu," dodal.

O co podle něj jde? "České děti by podle nich měly jezdit na Ruskem okupované území, které Moskva ukradla Ukrajině. Takže by milé české děti sloužily Kremlu jako ukázka, jak hezké je, když Rusko nelegálně okupuje území Ukrajiny. Fakticky by se tím porušoval princip sankcí, české orgány by tím uznaly ruskou okupaci ukradeného území. To je skutečně to nejlepší, co si ruský diktátorský režim od svých spojenců na úrovni vedení kraje může přát," zmínil. 

Anketa

Myslíte si, že se Merkelová bojí Erdogana?

96%
4%
hlasovalo: 181 lidí

V diskuzi pak přitvrdil. Když jeden z diskutujících označil muže za svině, napsal. "Slušně, prosím. I o vlastizrádcích a představitelích páté kolony Ruské federace v ČR se dá hovořit slušně," napsal. "Tady nejsme na Hradě," podotkl pak v této souvislosti ještě v jiném příspěvku. "Kraj si může domlouvat, co chce. Problém je, když to jako zde odporuje základní zahraniční politice celého státu," dodal.

Následně se do debaty zapojil asistent poslance Foldyny Dalibor Dvořák.  "Opravdu jste nazval poslance ČR vlastizrádcem?" zeptal se. Odpovědi se však nedočkal. Na svůj facebookový profil pak připsal: "Pan bakalář Jakub Janda, analytik Evropských hodnot, právě nazval - pokud to správně chápu, poslance ČR Jaroslava Foldynu vlastizrádcem. Naše názory se mohou různit, co však připouštět nesmíme je tato malost, která diskusi omezuje na nadávky, ne sprosté ale kategoricky nepřijatelné, neuctivé. Paradoxem je, že člověk malých kvalit a charakteru dokáže být brán za člověka velkého a moudrého nebo se do této pozice alespoň pasovat jako 'analytik', jak jsem zmínil výše," dodal.

A ozval se i poslanec Foldyna na svém facebookovém profilu. 

"Jakub Janda mě ve svém příspěvku nazval vlastizrádcem, k čemuž se rozjela hodnotná diskuze. Položil jsem panu Jandovi otázku 'čí jste vy pátá kolona?' A odpověď mě potěšila svou upřímností. Janda se přiznal, že pátou kolonou opravdu je. Co je smutné, že za peníze českých daňových poplatníků!" poznamenal Foldyna.

"Vůbec bych se tímhle nechutným individuem nezabývala. Vždyť je to absurdní přikládat jakoukoli váhu něčemu, co se živilo tím nejobskurnějším způsobem," podotkla dcera Foldyny Klára.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…