To zase budou čeští rasisté šílet. Toť titulek Britských listů, sotva ve Stockholmu odvezli raněné

07.04.2017 20:21

Svět reaguje na teroristický útok, který se v pátek odpoledne odehrál ve Stockholmu. Ozvali se např. generální tajemník NATO Jens Stoltenberg či předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Stranou ovšem nezůstal ani server Jana Čulíka Britské listy, který si v souvislosti se stockholmským útokem rýpl do některých Čechů.

To zase budou čeští rasisté šílet. Toť titulek Britských listů, sotva ve Stockholmu odvezli raněné
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Jan Čulík

Švédský premiér Stefan Löfven asi hodinu po útoku na Královské ulici hovořil o teroristickém útoku, kterému čelí jeho země. Policie po teroristovi intenzivně pátrá. Na strach obcházející Stockholmem reagují světoví politici. Účast Švédsku vyjádřili generální tajemník NATO Jens Stoltenberg nebo předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Smutek vyjádřil také ruský prezident Vladimir Putin. Soustrast rodinám obětí vyjádřili i čeští politici. Mimo jiné tak učinili i premiér Bohuslav Sobotka či ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (oba ČSSD).

Se svou troškou do mlýna přispěl také server Jana Čulíka Britské listy. Jako takřka všechna ostatní média shrnuli Čulíkovi lidé základní informace o útoku ve Stockholmu. Stejně jako server ParlamentníListy.cz napsal portál, že terorista k útoku využil nákladní vůz, který ukradl. Přidal i další známé informace. Zprávu však doprovodil zvláštním titulkem. „Ve Stockholmu usmrtil kamion nejméně tři lidi, čeští rasisté zase budou šílet,“ napsal Čulíkův server.

Celý článek naleznete zde

Ve shrnujícím článku nechybí ani informace, že k útoku ve Švédském hlavním městě došlo jen dva měsice poté, co Trump předstoupil na jednom z mítinků před své příznivce a prohlásil: „Podívejte se do Švédska, co se tam včera stalo!“ Narážel tím na údajné problémy s migranty. Svět si pak ze 45. prezidenta USA dělal legraci, protože Švédové tehdy oznámili, že se v jejich zemi neděje vůbec nic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…