Tohle CNN ustojí už jen obtížně. Donald J. Trump je naopak na koni

28.06.2017 8:36

Včera redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala o problémech CNN, která čelí kritice za své zaujaté zpravodajství, jež se týká údajných vazeb Donalda Trumpa na Rusko. Kauzu nyní značně kriticky komentují i další média.

Tohle CNN ustojí už jen obtížně. Donald J. Trump je naopak na koni
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Americký konzervativní aktivista James O'Keefe pořídil tajnou nahrávku z rozhovoru s vlivným producentem CNN Johnem Bonifieldem. Ten mimo jiné konstatoval, že CNN nemá žádné skutečné důkazy, které by potvrzovaly spojenectví mezi Donaldem Trumpem a Moskvou. Zcela otevřeně také uvedl, že zpravodajská televize tuto kauzu uměle přiživuje, protože tím získává skvělou sledovanost. Dokonce připustil, že prezident má pravdu, když hovoří ze strany CNN o honu na čarodějnice.

Situace CNN se ještě více zkomplikovala poté, co zpravodajská televize uvedla, že prezident a jeho blízcí spolupracovníci jsou vyšetřováni senátním výborem pro zpravodajské služby a ministerstvem financí. Důvodem měly být údajné vazby Stephena Schwarzmana a zakladatele SkyBridge Capital Anthonyho Scaramucciho na ruský investiční fond. Jak se ale ukázalo, informace CNN byly lživé.

Anketa

Podporujete Kocábovu petici Několik vět 2017?

2%
98%
hlasovalo: 22099 lidí

Televize svoji chybu přiznala a zmíněný text stáhla ze svých stránek a propustila jeho autora Thomase Franka, zástupce washingtonské redakce Erica Lichtblaua a ředitele dozorového oddělení Lexe Harise. Tím však ale celá kauza nekončí. Podle mnohých je desítky let pečlivě budovaná důvěryhodnost CNN vážně ohrožena, ne-li rovnou zničena. Právě CNN se postavila do čela odporu proti prezidentovi a nijak neskrývá, že by si v Bílém domě přála raději Hillary Clintonovou.

Na poklesky CNN zareagoval mimo jiné také prezidentův nejstarší syn Donald Jr., který vyzval prezidenta CNN Jeffa Zuckera, aby uspořádal tiskovou konference a promluvil o lživé kampani televize proti jeho otci. Jeho výzva se objevila v textu serveru Breitbart, který následně na Twitteru sdílel Sean Hannity z Fox News. Ten zase položil CNN otázku, kdy se kvůli šíření lží o propojení Trumpa s Ruskem zbaví svého prezidenta Zuckera.

Přímo na tiskové konferenci se do praktik CNN pustila také mluvčí Bílého domu Sarah Huckabee Sandersová, když zmínila nahrávku aktivisty Jamese O'Keefe. „Teď tady koluje takové video a já bych ráda vyzvala všechny v této místnosti i po celé zemi, aby se na něj podívali. Pokud je to video pravdivé, tak je to hanba pro všechna média a pro celou žurnalistiku jako takovou,“ konstatovala Sandersová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…