Tohle Sobotka prohrál. Sprostý lhář, zaznívá po stanovení Pilného jako ministra financí

18.05.2017 6:46

Novým ministrem financí po Andreji Babišovi (ANO) by se měl stát dosavadní předseda hospodářského výboru Sněmovny, poslanec ANO Ivan Pilný. Co na jeho nominaci říkají poslankyně ODS Jana Černochová, ekonomka Ilona Švihlíková a bývalý spolupracovník Mirka Topolánka Martin Schmarcz?

Tohle Sobotka prohrál. Sprostý lhář, zaznívá po stanovení Pilného jako ministra financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Pilný

Ekonomka Švihlíková úvodem svého příspěvku vzpomíná na náměstkyni Alenu Schillerovou, s níž se párkrát potkala. "A já jsem poznala, že jestli se s někým mohu bavit odborně na úrovni o těžké problematice, je to opravdu s ní. U řady politiků přišly u témat daní jen tupé fráze, ale tady to byl takříkajíc 'jiný level'," konstatuje. 

"I s panem Pilným jsem se setkala. Jednou to bylo v rozhlase - velmi konfliktní a ostrý 'rozhovor'. Můj první dojem, možná mylný, byla agresivní arogance z jeho strany. A podruhé v televizi. To jsme se viděli jen na chvilku před natáčením, nevystupovali jsme společně. Postěžoval si mi, že u nás není žádná pravicová strana a že nutí ANO k vyhraněné pravicové pozici. Když jsem mu nabídla TOP 09, s pohrdáním mi odpověděl, že pravice, jakou on chce, přeci nikdy nebude hlasovat pro něco takového, jako je účast zaměstnanců v dozorčích radách. Tož tak," dodala Švihlíková.

"Pilný je sprostý lhář, který vědomě pomlouval vicepremiéra Bělobrádka. Pomluva je trestný čin. Skvělý kandidát na MF..." zkonstatoval Schmarcz. 

"Držím se zpátky v komentářích, kdo (snad) nahradí na resortu MF ministra Babiše. Byť chápu výjimečnost této situace, vždy mi v politice bylo proti srsti diktovat druhé koaliční straně, kdo má střídat 'jejího' ministra, místostarostu, radního," píše Černochová. "O tom, že musí odejít z resortu Andrej Babiš to není, musí, ale jestli si tam následně dají Petra, nebo Pavla? Jestli chtěl premiér Sobotka donutit Babiše třeba i k vypovězení koaliční smlouvy, což se mi chvilku zdálo v soutěži Kdo to udělá první? reálné, neměl pana Pilného navrhovat presidentovi ke jmenování a měl bojovat za to, že resort ovládaný Agrofertem nemůže mít nikdo z ANO a měl navrhnout prohození resortů, třeba za to uvolněné školství... Jestli ho opravdu navrhne a prezident opravdu jmenuje, nese za jeho další působení premiér Sobotka stejnou odpovědnost, jakou nese za tři a půl roku vládnutí s Babišem," dodává.

Podle jejích slov to svým způsobem byl od ANO geniální tah. "Pan Pilný bude na MF pilný, protože není na kandidátce ANO pro nadcházející sněmovní volby a upřímně řečeno na mě nepůsobí dojmem člověka, který by na práci kašlal. Babiš se v klidu ožení a bude 5 měsíců běhat po náměstích a kampaňovat. Ne, tohle není happy end," zakončila.

Celý komentář Martina Schmarcze:

Pilný je sprostý lhář, který vědomě pomlouval vicepremiéra Bělobrádka. Pomluva je trestný čin. Skvělý kandidát na MF...

Celý komentář Jany Černochové:

Držím se zpátky v komentářích kdo (snad) nahradí na resortu MF ministra Babiše. Byť chápu vyjímečnost této situace, vždy mi v politice bylo proti srsti diktovat druhé koaliční straně kdo má střídat "jejího" ministra, místostarostu, radního...... O tom, že musí odejít z resortu Andrej Babiš to není, musí, ale jestli si tam následně dají Petra, nebo Pavla? Jestli chtěl premiér Sobotka donutit Babiše třeba i k vypovězení koaliční smlouvy, což se mi chvilku zdálo v soutěži Kdo to udělá první? reálné, neměl pana Pilného navrhovat presidentovi ke jmenování a měl bojovat za to, že resort ovládaný Agrofertem nemůže mít nikdo z ANO a měl navrhnout prohození resortů, třeba za to uvolněné školství.......Jestli ho opravdu navrhne a president opravdu jmenuje, nese za jeho další působení premiér Sobotka stejnou odpovědnost, jakou nese za 3 a půl roku vládnutí s Babišem. Svým způsobem to byl od ANO geniální tah: Pan Pilný bude na MF pilný, protože není na kandidátce ANO pro nadcházející Sněmovní volby a upřímně řečeno na mě nepůsobí dojmem člověka, který by na práci kašlal. Babiš se v klidu ožení a bude 5 měsíců běhat po náměstích a kampaňovat :-( Ne, tohle není happy end.

Celý příspěvek Ilony Švihlíkové:

Subjektivní zkušenost je omezená, ale...
s Alenou Schillerovou jsem se párkrát potkaly. A já jsem poznala, že jestli se s někým mohu bavit odborně na úrovni o těžké problematice, je to opravdu s ní. U řady politiků přišli u témat daní jen tupé fráze, ale tady to byl takříkajíc "jiný level." 
I s panem Pilným jsem se setkala. Jednou to bylo v rozhlase - velmi konfliktní a ostrý "rozhovor". Můj první dojem, možná mylný, byla agresivní arogance z jeho strany. 
a podruhé v televizi. To jsme se viděli jen na chvilku před natáčením, nevystupovali jsme společně. Postěžoval si mi, že u nás není žádná pravicová strana a že nutí ANO k vyhraněné pravicové pozici. Když jsem mu nabídla top09, s pohrdáním mi odpověděl, že pravice jakou on chce přeci nikdy nebude hlasovat pro něco takového jako je účast zaměstnanců v dozorčích radách. tož tak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…