Tohle bytostně nesnáším! Analytik Kotrba se drsně vypořádal se Šámalem z ČT

16.05.2015 19:25

Analytik Štěpán Kotrba sepsal stížnost na ředitele zpravodajství České televize Zdeňka Šámala, který se prý v rozhovoru pro Reflex.cz nevhodně vyjadřoval o Andreji Babišovi (ANO) i občanech, kteří nesouhlasí s prací ČT. Šámal se vyjadřoval arogantně a nelze mu tolerovat urážení diváků. A to především těch, kteří za prezidenta volili Miloše Zemana.

Tohle bytostně nesnáším! Analytik Kotrba se drsně vypořádal se Šámalem z ČT
Foto: Facebook.com
Popisek: Mediální a politický analytik Štěpán Kotrba

Zdeněk Šámal se podle Kotrby nevhodně vyjadřoval nejen na adresu Andreje Babiše, který prý na ČT útočí, ale i na adresu občanů, jimž se nelíbí způsob, jakým ČT informuje o krizi na Ukrajině. Přitom i tito lidé si platí koncesionářské poplatky, a mohou tak svobodně vyjadřovat i svůj názor. V rozhovoru zazněla také věta o tom, že „stěžovatelé spadli z višně“, což Kotrbu tzv. zvedlo ze židle.

„Hodnotit stížnosti a nespokojenost diváků (ať už oprávněnou či nikoliv) slovy ‚Ti lidé snad spadli z višně‘ považuji za zásadní pochybení manažera, který je povinen v souladu s bodem 1.10 Kodexu ‚se zabývat každým vážně míněným diváckým podnětem či stížností‘. Stížnost právníků firmy Agrofert i stížnost aktivistů hnutí Ne základnám určitě byla míněná vážně… Rozhodnutí o stížnosti navíc přísluší radě včetně odůvodnění výroku, a nikoliv tomu, vůči jehož práci je stížnost vedena. Tomu nepřísluší ani veřejný komentář,“ konstatuje Kotrba.

A jak je to s vyvážeností, co Bakala a Babiš?

Šámal zmiňuje i některé voliče dnešního prezidenta Miloše Zemana jako osoby zahleděné do minulosti a zahořklé. Kotrba se tak prý rozhodně necítí, dokonce si i váží práce ČT jakožto televize veřejné služby. Problém prý ovšem je, jak kvalitní ta služba je.

„To, co bytostně nesnáším, je služba jedné ideologii, služba kamarádíčkům z jednoho baru, služba vlastnímu egu a liberálněpravicovým elitám. Nálepkování a pohrdání těmi, kteří Českou televizi financují svými poplatky, i když mají odlišný názor od názoru ředitele zpravodajství,“  pokračuje v kanonádě Kotrba.

Kromě reakce na svou stížnost vůči Šámalovi Kotrba žádá také analýzu ve věci hostů vyjadřujících se k různým otázkám, zvláště s ohledem na novináře pracující pro média vlastněná Zdeňkem Bakalou a Andrejem Babišem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…