Tohle je moc, Slávku, rozčílil se advokát z ČSSD nad výsledky jednání s Babišem

19.11.2013 15:07

Jednání s hnutím ANO dnes mohla předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku potěšit, neboť na nich došlo k poměrně vysoké míře shody. Ihned po jejich skončení se však začal ozývat křik z jeho vlastní strany, neboť prý Andreji Babišovi ustoupil až příliš. Advokát a donedávna Sobotkův příznivec Jiří Vyvadil mu vzkazuje: Co je moc, to je moc, Slávku.

Tohle je moc, Slávku, rozčílil se advokát z ČSSD nad výsledky jednání s Babišem
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Z úterního vyjednávání ČSSD a hnutí ANO vyplynulo, že obě strany se víceméně shodly na programu koaliční vlády. ČSSD ustoupila v otázce daní, které se po následující dva roky nemají zvyšovat. Hnutí ANO naopak ustoupilo v otázce majetkových přiznání.  

Postoj ČSSD, která hnutí ANO v daňové otázce do značné míry ustoupila, rozčílil člena strany, advokáta Jiřího Vyvadila. Ten okomentoval výsledky vyjednávání lapidárně - co je moc, to je moc. „Trochu mám pocit, že nejen Slávek, ale všichni kolem něho nechápou, že nemusí sestavit s touto koalicí vládu za každou cenu,“ myslí si advokát. První chybou podle něj bylo, že ČSSD přišla s nepříliš dobrými nápady na daňové změny, které pak důsledně opakovala i v době, kdy už se nezdály příliš rozumné.

Na některých daňových změnách ale prý ČSSD měla důsledně trvat. „Na zvýšení daně pro nejbohatší - nesnáším neutrální výraz progresivní daň - měla samozřejmě trvat. Je to nemorální, že Babiš platí ze svých miliard percentuálně podstatně méně, než vrátný v jeho podniku,“ připomíná Vyvadil.

Stejně tak prý měla trvat na registračních pokladnách, které jsou na západ od nás zcela normální. „A v neposlední řadě jasně prohlásit, což jsme nepochybně činili i při projednávání, že se nemůžeme cítit vázáni zákonem o církevních restitucích v jakékoliv podobě. A učiníme jakékoliv kroky pro jeho anulaci,“ pokračuje Vyvadil ve výčtu.   

Je si prý vědom, že za těchto okolností by nejspíš koalice nevznikla. „Ale než se totálně ztrapnit, tak ať si to Babiš s Bělobrádkem udělá sám a on jim přejde smích. Nemají s kým,“ myslí si sociálnědemokratický advokát.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…