Tohle je sen Miroslava Kalouska, vysmál se návrhu zákona Babišův Komárek

22.03.2016 23:03

Zákonodárci Jan Chvojka (ČSSD) a Martin Komárek (ANO) se střetli v úterních Událostech, komentářích České televize nad kauzou firmy Čapí hnízdo. Majitel společnosti Agrofert, pod nějž firma spadá, bude ve středu ve sněmovně celou kauzu vysvětlovat. Hnutí ANO však prý ani tolik nevadí debaty nad touto kauzou jako spíše podpora zpřísnění zákona o střetu zájmů, který je podle Babišových poslanců namířen především proti jejich předsedovi.

Tohle je sen Miroslava Kalouska, vysmál se návrhu zákona Babišův Komárek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Chvojka jasně konstatoval, že to není zákon namířený proti Andreji Babišovi (ANO). Je to zákon, který se bude týkat až členů příští vlády, a nikde není jasně dáno, že ministr Babiš bude i v příštím volebním období sedět ve sněmovně.

„Ten zákon je zhmotněný sen pana Kalouska. Ale vážně. Já s tím mám problém zejména proto, že tam je omezováno základní lidské právo, a to je právo na vlastnictví. A jestliže mi někdo říká: Pokud se budeš účastnit politického života, pak nemáš právo na vlastnictví, tak to je podle mého, pane kolego promiňte, blbost,“ poznamenal Komárek. „Pan Chvojka nás chce vrátit k únoru 1948 a sebrat lidem, kteří mají bohatství, právo účastnit se politického života,“ doplnil.

Chvojka tuto kritiku odmítl s tím, že si přeje, aby do politiky vstupovali úspěšní podnikatelé, ale pokud budou ve vládě, měli by si vybrat mezi tím, jestli chtějí na plno pracovat pro lidi, nebo budou dál dbát především o svoje podnikání.

Komárek střet uzavřel varováním, že si hnutí ANO nenechá od koaličních partnerů líbit úplně všechno. I toto hnutí nemá nekonečnou trpělivost. To prý ale neznamená, že by ANO hrozilo pádem vlády. „Nikdo nikdy nevyhrožoval pádem vlády,“ zaznělo z úst poslance poté, co si jeho stranický šéf Babiš kladl v médiích otázku, zda má pokračování koalice smysl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…