Tohle nedělal ani bolševik? Vašim dětem přijdou přímo do školy povykládat o EU vyslanci z Bruselu

13.02.2017 11:05

Vyslanci do škol. Tak se nazývá program, který v současné době zahajuje v Česku Evropský parlament. Jeho cílem má být poučení studentů středních škol o evropských demokratických hodnotách. Jak ale uvádí experti, jde o zbytečně vyhozené peníze. Píše o tom časopis Týden.

Tohle nedělal ani bolševik? Vašim dětem přijdou přímo do školy povykládat o EU vyslanci z Bruselu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Zveřejněné materiály o programu, jenž má začít ještě letos, podle všeho ukazují, že jde o agitku ve prospěch evropských institucí. Nejprve budou proškoleni vyučující, a to uznávaným odborníkem na unijní otázky. Zapojeni budou také někteří čeští europoslanci. 

Tito proškolení vyučující se pak stanou tzv. seniorními vyslanci Evropského parlamentu s příslušným osvědčením. Při vyučování by pak měli seznámit studenty s problematikou Evropské unie. Ti nejschopnější by se pak následně měli stát juniorními vyslanci a měli by šířit chválu na Unii mezi spolužáky a kamarády. Všichni pak budou mít možnost se účastnit seminářů v Bruselu. A zájem je prozatím poměrně velký.

Cílem europarlamentu je zvýšit povědomí mladých lidí i o jejich možnostech v evropském rozhodovacím procesu. „Cílem programu je rovněž propojit studenty i učitele z různých socioekonomických, geografických i kulturních prostředí členských zemí,“ píše europarlament.

Expert ODS na oblast školství Václav Klaus mladší, je však jiného názoru. To, co bylo představeno, je podle něj ještě horší než za komunistů. „Ani bolševik neměl svého propagátora přímo ve školách. Ideologičtí koordinátoři do škol nepatří. Učitel má vzdělávat, nikoli děti manipulovat,“ řekl.

Ministerstvo školství pak zaujalo neutrální postoj. „Resort o tomto projektu ví, žádné oficiální stanovisko k němu ale nedáváme. Záleží na školách, zda budou mít zájem se do této aktivity zapojit,“ uvedla tisková mluvčí ministerstva Jarmila Balážová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…