Tohle není žádná demokracie, udeřil čtenář na europoslance Zdechovského. A ten odpověděl...

17.04.2016 7:50

Z PROFILŮ Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) znovu odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Vysvětlil mimo jiné, co se stane politikům, kteří neplní své sliby voličům.

Tohle není žádná demokracie, udeřil čtenář na europoslance Zdechovského. A ten odpověděl...
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

„Jaký je smysl voleb, pokud poslanci jakožto zvolení zastupitelé nemají povinnost zastupovat své voliče, tzn. striktně dodržovat program, se kterým byli zvoleni?“ položil otázku čtenář. Stačí se prý podívat na to, jak ODS bojovala proti Lisabonské smlouvě, ale nakonec ji schválila. Exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) prý zase říkal, že chce dosáhnout vyrovnaného rozpočtu, ale nadělal jen obří dluhy. „Jak to, že za to nejsou trestně odpovědní? Tohle není žádná demokracie, volby pak mají podobný smysl jako za komunistů,“ doplnil pán vystupující pod jménem Loucny.

Zdechovský odvětil, že osud politiků mají v rukou voliči. „Pokud strany neplní či neprosazují svůj program, tak je to prosté. Voliči je pak mohou potrestat v dalších volbách a strana či strany z toho pak musí vyvodit patřičnou odpovědnost,“ vysvětluje politik.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Dočkal se však také ocenění za svou práci. Za to, že se nebojí problémy dnešního světa popsat pravými jmény. Poděkovala mu za to čtenářka Berika. Europoslanec trvá na to, že se demokratičtí politici musí věnovat důležitým problémům. Pokud to nebudou dělat, otevírá to prostor radikálům, jako je Martin Konvička z Bloku proti islámu.

Další odpovědi najdete zde

„Vzestup popularity extremistů, jako je např. právě Vámi zmíněný Konvička, považuji za velmi nebezpečný. Nejlepší prevencí tohoto trendu je otevřeně hovořit i o nepříjemných a citlivých záležitostech, o což se také snažím,“ prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…