Tohle se objevilo na internetu o Babišovu lídrovi Teličkovi

19.05.2014 12:15

Článek zveřejněný na serveru Pravda o politice spekuluje o tom, zda je kandidát hnutí ANO do eurovoleb Pavel Telička ruským agentem, kterého s lídrem ANO Andrejem Babišem pojí pevná vazba ze zpravodajských služeb. Je-li tomu tak, jedná se prý o prvořadé ohrožení jak české, ale také celoevropské bezpečnosti.

Tohle se objevilo na internetu o Babišovu lídrovi Teličkovi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Telička

Autor článku své spekulace zakládá na působení otce Pavla Teličky, Františka, coby prověřeného československého diplomata, který měl oficiálně převzít ve Washingtonu kubánské zastoupení poté, co v roce 1959 převzal na Kubě moc Fidel Castro a Spojené státy s Kubou přerušily diplomatické vztahy.

František Telička byl prý ve funkci, jež byla vždy vyhrazena pro klíčové zpravodajské důstojníky, kteří řídili špionážní práci celého velvyslanectví, a se kterou se většinou pojila automaticky hodnost podplukovníka zpravodajské služby. Co však prý Teličku činí odlišným od ostatních důstojníků StB té doby, je skutečnost, že ačkoliv absolvoval její rozvědný zpravodajský kurz, nikdy se nestal ani agentem, ani důstojníkem StB.

Podle Miroslava Polreicha, který je odborníkem na komunistické zpravodajské služby, je vysvětlením to, že František Telička byl přímo důstojníkem obávané sovětské KGB, která si všechny ostatní zpravodajské služby východního bloku automaticky podřizovala.

Telička využil svá privilegia pro uvedení svého syna do světa velké politiky

Pokud byl František Telička skutečně kádrem KGB, měl velká privilegia a styky, které podle serveru zhodnotil zejména při uvedení svého syna Pavla do světa velké politiky a byznysu na přelomu 80. a 90. let. Vystudoval moskevskou školu mezinárodních vztahů, odkud třetina absolventů mířila na velící posty v sovětské rozvědce a kontrarozvědce.

Celý článek na serveru Pravda o politice čtěte ZDE.

„Pokud na stejné místo nastoupil Pavel Telička, bylo by pochopitelné, proč o svých moskevských studiích mlčí. Koneckonců, nastoupil by jen na místo, které již tolik desítek let a z hlediska Moskvy tak 'spolehlivě' zastával již jeho otec," píše server Pravda o politice, podle kterého kandidát do eurovoleb svými obchodními a politickými aktivitami jenom hýří.

„V pražském prostředí se dnes mluví zejména o tom, že jeho nynější spolupráce s Andrejem Babišem by mohla mít rovněž svůj původ v zákulisních cílech tajných služeb, kterými oba prošli," píše server. Podle důstojníka, kterého server nejmenuje, platí, že: „Je úplně lhostejné, jestli je Pavel Telička agentem ruské FSB nebo SVR. Podstatné je, že je-li tomu tak, jedná se v jeho případě o prvořadé ohrožení jak české, ale vzhledem k tomu, že jej Babiš tlačí na evropského komisaře – i celoevropské bezpečnosti. Nejen, že sami máme problém, ale ještě i Evropě uděláme kozla zahradníkem."

Pokud je tedy Telička ruským agentem, kterého s Babišem pojí pevná vazba ze zpravodajských služeb a možná i společný řídící důstojník v Moskvě, je jen otázkou, kdy Moskva tohoto kardinálního ohrožení české a potažmo evropské bezpečnosti zneužije, uzavírá server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…