Tohle si nezasloužíme. Herec Oldřich Navrátil vystoupil proti Zemanovi

26.10.2016 14:17

Hostem Těžkého pokondra na Frekvenci 1 byl herec Oldřich Navrátil, který již delší dobu podporuje TOP 09. Nyní se ve svých slovech mimo jiné vyjádřil k českému prezidentovi Miloši Zemanovi.

Tohle si nezasloužíme. Herec Oldřich Navrátil vystoupil proti Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Oldřich Navrátil

Navrátil se však zajímá i o světovou politiku, kdy dle svých slov nyní sledoval debaty Donalda Trumpa a Hillary Clintonové v USA. „Na těchto volbách závisí osud celého světa,“ řekl herec, který informace čerpá z médií, kromě těch ministra financí Andreje Babiše (ANO). Netají se mimo jiné tím, že neovládá internet.

Ty debaty ve Spojených státech jsou podle něj smutné a příšerné. „Jeden kandidát je za 18, druhý bez dvou za dvacet. Donaldu Trumpovi bych ale ten atomový kufřík do rukou nesvěřil, je to o něco větší magor,“ přidal se na stranu Hillary Clintonové. On sám by však nejraději v Bílém domě viděl Ronalda Reagana, Johna Fitzgeralda Kennedyho nebo Harryho Trumana. Navrátil sám v USA nikdy nebyl, takže si život tam neumí představit. 

Pořad najdete ZDE.

A co Navrátil řekl o české hlavě státu a jeho mluvčím Jiřím Ovčáčkovi? „Tyhle dvě figury nejde nemilovat. To snad nikde na světě nemají, možná v Severní Koreji,“ zareagoval ironicky Navrátil. „Tato malinká země má tu smůlu, že patnáct let, možná dvacet let bude mít v čele to, co měla a má. A mám pocit, že tato země si to nezaslouží, potom, koho tady měla,“ řekl k současné hlavě státu. Neměl však rád ani Václava Klause, byl přívržencem Václava Havla. 

„Prezident by měl být čestný, pravdomluvný, do jisté míry, co je v diplomacii možné,“ řekl Navrátil. „Ne to kroutit tak, jak si to pasuje. To může dělat vláda, ale ne prezident, ten by to dělat neměl,“ dodal.

Václav Havel měl podle něj velký vliv. „Současná garnitura, ale i ta předešlá, to jsou lidé, kteří po té moci touží. To z nich čiší. Rádi manipulují s davem. Zvlášť tento poslední,“ podotkl. On sám by z trojlístku Michal Horáček – Miloš Zeman – Jan Švejnar volil Michala Horáčka. „Je mi sympatický a mám pocit, že máme stejný pohled na situaci,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…