Tohle táta přehnal. Le Penová se rázně distancovala od výroků svého otce proti Židům

10.06.2014 17:22

Šéfka francouzské krajně pravicové strany Národní fronta Marine Le Penová poprvé veřejně kritizovala zakladatele strany, svého otce Jean-Marie Le Pena (85). S odvoláním na web thelocal.fr o tom informoval server Reflex.cz. Fronta je v poslední době na vzestupu, ve Francii vyhrála letos v květnu volby do Evropského parlamentu se ziskem 25% hlasů.

Tohle táta přehnal. Le Penová se rázně distancovala od výroků svého otce proti Židům
Foto: Librabunda Blog
Popisek: Francouzský prezident Francois Hollande

Předmětem sporu je Le Penovo video, ve kterém má naznačovat, že známý francouzský zpěvák židovského původu Patrick Bruel by mohl skončit v nacistické plynové komoře. Le Pen v minulosti říkal, že německé plynové komory byly za druhé světové války jen „detailem dějin“ a nedávno zase, že smrtící virus Ebola by mohl „vyřešit otázky přistěhovalectví v Evropě“.

Le Penová se od výroků svého otce ostře distancovala. Podle serveru se Le Penová, která NF šéfuje od roku 2011, snaží o mírnější postoje, než které zastával její otec.

V poslední době se prý zaměřuje i na voliče ze střední třídy a bývalé příznivce středové pravice. Ta je na podobné výroky poměrně citlivá, i když antisemitismus je ve Francii rozšířený ve všech vrstvách společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…