Tohle už je peklo: V Německu začíná být díky migrantům zle, policie nic nenadělá

05.10.2016 10:24

Deník Rheinische Post informuje o vysoké kriminalitě v Dortmundu, na které se podílí v drtivé většině případů přistěhovalci. Zejména v okolí třídy Mallinckrodtstraße je prý situace neúnosná.

Tohle už je peklo: V Německu začíná být díky migrantům zle, policie nic nenadělá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do Česka přiletělo dalších 23 křesťanských uprchlíků z Iráku. Dočasný domov najdou v Praze Braníku a ve Smilovicích na Frýdecko- Místecku

Úřady zatím o této části Dortmundu, kde žijí převážně přistěhovalci, nehovoří jako o „no-go zóně“. Ovšem zdejší situace tyto oblasti známé z britských, francouzských či švédských měst zcela jistě připomíná. Také v okolí Mallinckrodtstraße žije velké množství přistěhovalců z Blízkého východu a Afriky. Jak uvádí německý deník, neuplyne den, aby zde policie nemusela vyšetřovat násilnosti, krádeže, obchodování s drogami či vraždy.

Anketa

Která první dáma plnila svou roli nejlépe?

hlasovalo: 9940 lidí

Stejně jako v klasických no-go zónách také v Dortmundu a další městech Porúří mají policisté problémy s vymáháním pořádku a získáním respektu u pachatelů trestné činnosti. Incidentů, kdy se rozzuření přistěhovalci z arabských zemí či jihovýchodní Evropy postavili přímo zasahujícím policistům, je podle Rheinsiche Post nepočítaně. Naposledy došlo k podobnému případu tuto neděli, kdy obklopilo dva policisty v civilu asi sto místních chuligánů a zle na ně dotíralo.

Celý text v němčině je ZDE.

Jak policie tvrdí, celá situace byla velmi vypjatá a trvala několik minut. Vše tentokrát vyprovokoval čtyřiadvacetiletý Rumun. Podněcoval dav v násilí vůči strážcům zákona a na policejní vůz následně dopadlo několik skleněných lahví. Přistěhovalci se uklidnili a rozešli po svém až po příjezdu dalšího policejního vozu. Vedle Dortmundu se zvyšuje počet kriminálních případů také v Kolíně nad Rýnem, Essenu, Duisburgu nebo Hagenu.

Největší problémy mají policisté a úřady s muslimskými přistěhovalci, ale například také se zmiňovanými Rumuny, kteří značně znepříjemňují život původních obyvatel měst v Porúří. „Počet případů týkajících se zvýšeného hluku, napadení a krádeží se zvyšuje rapidním tempem,“ cituje deník nejmenovaného úředníka a dodává, že před několika dny došlo v Dortmundu k dalšímu „srocení davu“, který se choval k policistům velmi nepřátelsky.

V případě pachatelů trestné činnosti pocházejících ze zemí Blízkého východu či Afriky jsou úřady prakticky bezradné. Ani mnohonásobně usvědčené pachatele nemohou deportovat, pokud v jejich zemích trvá vojenský konflikt. Často se přitom ani nepodaří vypátrat, kdo je za daný trestný čin odpovědný, protože mnoho přistěhovalců žije v německých městech ilegálně. Narůstající kriminalitu pachatelů z Rumunska se snaží řešit úřady částečně tím, že zvou do německých měst rumunské policisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…