Tohle už je válka s Evropou, burcuje Michal Hašek po masakru v Paříži

14.11.2015 7:54

Včerejší teroristické útoky v Paříži jsou útokem na podstatu naší civilizace, napsal krátce po půlnoci v reakci na bezprecedentní masakr ve francouzské metropoli jihomoravský hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek (ČSSD).

Tohle už je válka s Evropou, burcuje Michal Hašek po masakru v Paříži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

V době, kdy Hašek prohlášení psal, byly informace pouze o 40 obětech útoků. I tak ale Hašek vyjádřil nekompromisní postoj k celé události: „To už je válka s Evropou, to je útok na podstatu naší civilizace. Prožíváme těžkou zkoušku, kterou musíme zvládnout a dopadnout a tvrdě a spravedlivě potrestat všechny, kteří mají za dnešní tragédii odpovědnost,“ napsal Hašek.

  • Celý text Haškova prohlášení je ZDE

Zřejmě více než desítka teroristů zaútočila včera kolem 21:20 SEČ koordinovaně na sedmi místech, v úzkém centru Paříže a na stadionu, kde právě zápasu mezi Francií a Německem přihlížely desítky tisíc lidí včetně prezidenta Françoise Hollandea.

Terčem útoků se staly také restaurace v centru a koncertní sál, tedy místa, kam večer přišli obyvatelé města za zábavou. Malé skupiny útočníků byly podle svědků ozbrojeny samopaly a dalšími palnými zbraněmi, na obličejích neměli žádné masky.

Dosavadní informace mluví o nejméně 126 obětech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…