Tohle v Bruselu neuvidí vůbec rádi. Po Česku jezdí auta s těmito nápisy: Nenechme si sr*t na hlavu. Vystupme z EU

09.05.2019 17:16

Květnové volby do Evropského parlamentu se kvapem blíží a předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka se rozhodl, že k volebnímu úspěchu využije těžký kalibr. „Nenechme si sr*t na hlavu,“ volá do světa veřejně Matějka. Zvláště směrem k Bruselu.

Tohle v Bruselu neuvidí vůbec rádi. Po Česku jezdí auta s těmito nápisy: Nenechme si sr*t na hlavu. Vystupme z EU
Foto: archiv F. Matějka
Popisek: František Matějka, předseda Strany nezávislosti ČR

František Matějka, předseda Strany nezávislosti České republiky, se nijak netají svým silně kritickým postojem k Bruselu. Před pár dny v rozhovoru s moderátorem ČT Danielem Takáčem prohlásil, že kdyby mohl, okamžitě by vyvedl Českou republiku z EU. Ani vteřinu by neváhal. Matějka totiž nepochybuje, že stále více lidí bude stále více toužit po tom, aby jejich státy měly svou suverenitu a svou nezávislost. „Protože dnes se děje jen to, že státy mají stále méně nezávislosti, a podle našeho názoru mají lidé v Evropské unii stále méně občanských svobod,“ sdělil Matějka Takáčovi.

Kdybychom si chtěli vybojovat více nezávislosti v rámci EU, narazíme prý na odpor větších států. „Podívejte se na Španělsko, tam vyhrávají socialisté, to je tragédie,“ přisadil si Matějka s tím, že v západní Evropě už kapitalismus nefunguje, v západní Evropě už desítky let existuje socialismus a španělští socialisté údajně hodlají léčit tamní socialismus ještě větším socialismem.  Totéž se podle jeho názoru dá říct o vládách v Portugalsku, ve Francii či v Německu, takže na to, že bychom se nějakým mechanismem Evropské unie domohli větší suverenity a návratu práva veta do tohoto státu, to už se nikdy nestane.   

A teď Matějka ještě přitvrdil. Až do voleb objede česká a moravská města se třemi auty. Nebudou to ovšem ledajaká auta. Bude na nich k vidění obří plakát s tvrdým vzkazem určeným EU.

„Nenechme si sr*t na hlavu,“ hodlá Matějka žádat své spoluobčany opravdu velkými písmeny. Chápe to jako jasný vzkaz Bruselu. Jak jsme již informovali dříve, Matějka tento slogan nejprve nadhodil na sociální síti a zjišťoval, jakou bude mít odezvu. A jelikož byla podle jeho slov velmi silná, rozhodl se ho zrealizovat.

Strana nezávislosti České republiky prý zvažovala více předvolebních taháků, ale právě tenhle vyhrál v anketě a Matějka si podle všeho řekl „hlas lidu, hlas boží“. A s provokativním nápisem vyrazil do ulic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …