Tohle vám nevyšlo, vzkazuje Hrušínský mladému Klausovi a děkuje lidem

30.12.2018 10:45

Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský poděkoval divákům za to, že pomohli jeho divadlu ve chvíli, kdy kulturní stánek opustil hlavní sponzor Mountfield. Údajně kvůli tomu, že Jan Hrušínský neváhá nahlas říkat, co si myslí o prezidentu Zemanovi. Ředitel byl však odhodlán hájit své názory, i kdyby to mělo divadlo finančně položit. Lidé se však o potížích divadla dozvěděli a podrželi ho nad vodou.

Tohle vám nevyšlo, vzkazuje Hrušínský mladému Klausovi a děkuje lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hrušínský

Jan Hrušínský se nijak netají tím, co si myslí o prezidentovi Miloši Zemanovi. Má za to, že prezident záměrně rozděluje společnost a nevybíravě a nemístně útočí na ty své spoluobčany, kteří si dovolují s ním nesouhlasit. „Začínám pochybovat o jeho inteligenci. Neumím si představit, že by inteligentní člověk vzal svobodnou a prosperující zemi a snažil se ji z tohoto prostoru vytrhnout a dostat do společnosti autoritářských zemí, jako je Rusko a Čína. Možná je to výhodné pro okolí prezidenta,“ oznámil Hrušínský v rozhovoru pro server Seznam zprávy v létě tohoto roku.

Tehdy také oznámil, že Divadlo Na Jezerce, které řídí, opustil jeho hlavní partner - společnost Mountfield. Prý právě kvůli tomu, že se nebojí nahlas vyjevovat své názory o prezidentu Zemanovi. Odchod generálního sponzora divadlo existenčně ohrozil a Hrušínský počítal i s možností, že bude muset zavřít svůj kulturní stánek, ale ze svých názorů nechtěl slevovat.

V závěru roku na tomtéž serveru poděkoval těm spoluobčanům, kteří se rozhodli divadlu pomoci a udrželi ho nad vodou. Pomohli tak tomu, že se nesplnily předpovědi poslance Václava Klause mladšího (ODS) a souputníků, kteří předvídali konec divadla.

„Pro soukromé divadlo, které neváhá uvádět témata s určitým společenským přesahem, je nejdůležitější zájem veřejnosti – a ten je o Divadlo Na Jezerce dlouhodobě mimořádně vysoký. Sice nám po našem rozhovoru také někteří lidé – například Václav Klaus ml. – předvídali krach a psali o tom, že principál Hrušínský svou rusofobií a havlistickým aktivismem zničil úspěšné divadlo, ale mladého pana Klause a jemu podobné prognostiky jsme zklamali: Divadlo Na Jezerce žije dál a dokonce bylo v září v anketě městské části vyhlášeno už po několikáté za sebou nejlepší firmou roku v Praze 4. Děkuji vám a zdravím všechny na Seznamu a přeji vše dobré v roce 2019,“ uvedl Hrušínský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…