Tohle zakázal Vystrčil! Nemá rovnou páteř, vynáší Jan Veleba věc z minulosti

17.09.2020 9:46

Když se předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) vrátil z cesty na Tchaj-wan, česká eurokomisařka Věra Jourová konstatovala, že Vystrčil svou cestou pomohl Čechům narovnat páteř. Bývalý senátor Jan Veleba ze Strany práv občanů – Zemanovci, konstatoval, že Miloš Vystrčil rozhodně nemá rovnou páteř.

Tohle zakázal Vystrčil! Nemá rovnou páteř, vynáší Jan Veleba věc z minulosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

Kritici cesty Miloše Vystrčila a doprovodné devadesátičlenné delegace na Tchaj-wan připomínají, že předsedu Senátu na Jihlavsku ve volbách volilo něco přes 8100 lidí. Naproti tomu prezidenta Miloše Zemana, který s cestu ani trochu nesouhlasil, volilo v posledních prezidentských volbách 2,8 milionu lidí.

Anketa

Bojíte se COVIDu-19? (Ptáme se od 16.9.2020)

41%
59%
hlasovalo: 21104 lidí

K tomuto srovnání sáhl i bývalý senátor a někdejší předseda SPOZ Jan Veleba. A pak se rozjel.

Tolik úvodem suchá čísla a nyní několik postřehů a souvislostí k páteři Miloše Vystrčila. Jsem bývalý senátor, který kandidoval do horní komory Parlamentu ČR v říjnových volbách 2012 jako fyzická osoba a od svých voličů jsem obdržel 13 500 hlasů. Není to mnoho, ale pořád to je výrazně více, než dosáhl současný předseda Senátu, který si hraje na Havla, čte z papírku a sděluje světu, že je Tchajwanec. Vědomě bourá oficiální zahraniční politiku České republiky a rozeštvává společnost. Možná že i on dodává energii a drzost starostovi Řeporyjí Novotnému, který si veřejně přeje smrt prezidenta Zemana a premiéra Babiše a také kandiduje do Senátu. Korunu všemu dává paní eurokomisařka Jourová, která prezentuje Vystrčila jako muže, který se nehrbí a snaží se dát našemu Tchajwanci punc legitimity na místo toho, aby svá moudra aplikovala sama na sebe a přestala se hrbit před obchodními kapitálovými skupinami, které drtí naše potravináře, zemědělce a vytváří hospodářský prostor nadnárodním společnostem. Přesně tato oblast je její agenda, na kterou evidentně nestačí, a tak hurá s Vystrčilem na Čínu!“ rozčílil se Veleba.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Vystrčil podle něj svou cestou ukázal, že rovnou páteř nemá.

Podle Veleby to vlastně ukázal už dlouho před cestou na Tchaj-wan, a to když bývalý komunistický senátor Václav Homolka navrhl na státní vyznamenání jediného československého kosmonauta Vladimíra Remka. Senátor Miloš Vystrčil se prý tehdy postaral o to, aby Senát Remka na státní vyznamenání nenavrhnul. Veleba to považoval za podraz.

Nakonec podotkl, že Vystrčila za cestu na Tchaj-wan kritizoval i druhý český prezident Václav Klaus.

„Bývalý prezident Václav Klaus, otec zakladatel ODS, určitě není levicový politik, ale neváhal nazvat cestu předsedy Senátu jako klukovinu a nezodpovědnost. K tomu bych dodal, že to může být i pokus o zviditelnění a záchranu ODS, pravda, poněkud humánnější než dělá starosta z Řeporyjí. Největší umění v jakékoliv lidské činnosti je najít správnou míru věcí. Právě v tomto umění současný předseda Senátu prokázal, že je amatér a že to neumí, zato je Tchajwanec,“ rozčílil se Veleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…